KFCO Burst - Meerbeke

Wedstrijdverslag Kfco Burst - Osta Meerbeke 31 Januari 2016

Ploegopstelling Kfco: Hostens Freek, D’Haese Niels, Van Belle Ruben, Haba Kolie Norbert, Delclef Reinout, De Prez Kim,De Vlaminck Dimitri, De Vis Dries,De Corte Dominik,Van Wynendaele Niels,Landuyt Koen, Beeckman Inez, Kiekens Pieter,De Cooman Steve, Diaz Dimitri.

De voorbije week had de technische staf heel wat werk, vooral het feit dat onze captain en doelman Dieter voor de rest van het seizoen uit is met een spierscheur en ook zijn doublure Kevin het seizoen reeds eerder in rook zag opgaan, baarde heel veel zorgen. Het was dan ook een groot vraagteken wie er plaats onder de lat zou nemen. We hadden nog depanneur Joachim en ook Pieter Kiekens die een aardig stukje overweg kunnen in het doel. Groot was de consternatie toen Joachim wegens rugklachten en Pieter wegens knieperikelen niet in staat waren om de klus te klaren, dan maar de grote verassing uit de toverhoed van trainer Luc en ziehier Freek Hostens zal de taak op zich nemen .Respect Freek om de ploeg uit de nood te helpen. Het volgende probleem leek de bespeelbaarheid van het terrein, door de hevige regenval van de vorige dagen was het zeer de vraag of de wedstrijd zou kunnen plaatsvinden, van ver zag het plein er goed uit maar als terreinverzorger wist ik dat het ver van goed was eens je erop liep. De scheids dacht de bal rolt dus we spelen.

Eens de wedstrijd op gang gefloten bleek Osta geneigd om rap het spel naar zich toe te trekken, het meest aan de bal en permanent in de buurt van de zestien was hun startronde. Toen Burst echter in de 9’ een corner af kon dwingen, schotelde assist koning Dimi de corner op het hoofd van de goed ingelopen Niels VW. die de 1-0 overhoeks binnenkopt van een koude douche gesproken zullen ze bij Meerbeke gedacht hebben. In de 18’ gaat een vrije trap van Meerbeke op een mooie plaats hoog over .Koen voelt zich in zijn sas op het onbespeelbaar veld en modderworstelt de bal tot in de rechthoek waar zijn shot gered wordt door de bezoekende doelman. Ook in de 25’ is Burst dicht bij het doelpunt als Ruben na corner op de doelman kopt, Dries doet hem dat in de 30’ na maar nu gaat de bal over. In de 33’ geeft Dimi een voorzet naar Niels D. die na enkele mooie passeer bewegingen verschroeiend uithaalt en zijn bal overhoeks naast de paal binnentrapt 2-0 wie had dat gedacht. Osta probeert de bakens te verzetten en heeft daarbij pech dat een panklaar achteruit gelegde bal op een hak van een verdediger van ons afwijkt net wanneer de aanvaller klaarstaat om af te drukken. In de 40’ is het weer koekenbak als Koen de bal verstuurd in de rug van de verdediging en Niels VW. door de buitenspelval glipt en beheerst de 3-0 naast de doelman binnenschuift . Als Dimi in de 44’ nog eens een staaltje van zijn trapkunst laat zien door de bal in één tijd in dropshot over de doelman tegen de netten te prikken is het hek helemaal van de dam en de 4-0 aan de rust een feit.

Terug uit de kleedkamer heeft Meerbeke een dubbele wissel uitgevoerd, niks meer te verliezen en aanvallend spelen moeten ze gedacht hebben want nu konden zij naar de beter bespeelbare kant van t veld shotten alhoewel beter ???.Burst probeert al voetballend de overkant te bereiken maar net in deze zone valt echt niet meer te voetballen, bal stropt, remt of blijft plakken in de modder. Als in de 53’ Niels D. de bal mooi aangespeeld krijgt van Dimi knalt deze onbegrijpelijk voor velen toch hard naast het doel. Osta blijft drukken en als bij een corner de bal over wordt getrapt zijn wij de enigen die dat g raag zien. Op het uur mag Osta een vrije trap nemen op de rand van de 16 na een overtreding op … -onthoud alvast de naam- Prekadini. De master hemzelf achter de bal die na het afwijken van richting veranderd en zo in de andere hoek tegen de netten rolt 4-1 met nog een half uur op de klok te gaan. Dimi krijgt nog een mooie kans maar steekt de bal net naast de paal buiten. Als op de 65’ een klutsbal op de lijn blijft plakken en onze doelman door de modder niet voldoende kan afstoten om tot bij de bal te geraken is Prekadini er als de kippen bij om de 4-2 over de doellijn te trappen, gevloek tot ver buiten de gemeente is te horen. Als in de 70’ een bal van Koen centraal gedropt wordt verrast deze de bezoekende doelman door net voor het oprapen stil te blijven hangen in de modder, Dimi is deze keer sneller op de bal en naast de doelman om de 5-2 tegen de netten te trappen gejuich toch aan onze kant, gebaal bij Meerbeke.in de 73’ heeft Freek een mooie redding in petto als hij oog in oog komt te staan met een bezoekende aanvaller, in 2 keren heeft hij de bal klemvast. In de 75’ komen we goed weg als de bezoekers een bal tegen de binnenkant van de paal trappen. Ook wij hebben nog eens pech als de bal op de lijn blijft rollen ipv erover. Als in de 85’ de verdediging zich laat verrassen door een verkeerde inschatting laat Prekadini het niet om de Freek te misleiden en de 5-3 binnen te trappen. Meerbeke ruikt dat er meer in zit en drukt Burst met de rug tegen het doel, in de 88’ komen we weeral goed weg als een pegel van Meerbeke op de deklat uiteenspat, als de rebound dan nog op de paal sterft mag je van meer dan geluk spreken. Consternatie alom als een glibberige bal door Freek niet onder controle kan gehouden worden en Prekadini vanuit een zeer scherpe hoek de bal tegen de netten prikt, nu aan ons om te balen en Meerbeke gelooft er weer in let de blessuretijd in t verschiet. Na 4’ overspelen waren wij maar al te blij dat de ref affloot en de drie punten binnen waren, plein naar de vaantjes maar winst is een feit, chapeau aan de vechtlust van het ganse team om in zulke voetbalonwaardige omstandigheden geknokt te hebben tot de laatste snik. Drie punten blijven aan den Oudendijk.

Vervangingen : 75’ Van Wynendaele door Diaz 78’ De Prez door Beeckman 80’ D’Haese door Kiekens.

Voor de volgende wedstrijd gaan we op zaterdag 13 Februari 2016 om 19.30 u op verplaatsing naar Vurste - Semmerzake .

Verslaggever : Luc Andries

Gavere Asper - KFCO Burst

Wedstrijdverslag Gavere-Asper - KFCO Burst: 2 – 1                             24 januari 2016

 

Op deze aangename, maar frisse winterdag dienden we de verplaatsting te maken naar het mooie Gavere.

Een streek bekend van het veldrijden, maar het heeft blijkbaar ook een rijk historisch verleden waar enkele geschiedkundig bepalende veldslagen plaats gevonden hebben.
Een idyllisch plekje in Oost-vlaanderen dat ligt aan de Schelde.

En aan de Schelde was het zeker.
Nogal bizar om te voetballen op nog geen 20m van deze waterstroom, maar het moet toch wel een apart gevoel geven. Hopelijk hebben ze ginder nog niet teveel ballen verloren, want ik zou ze niet graag gaan opvissen. Gavere is 1 van de meest voetballistische ploegen van de reeks. In de heenronde lagen we tegen niet veel ploegen onder, maar dat was wel het geval tegen de Gaverlingen. Gek dat ze, ondanks hun voetballend vermogen, zo laag geklasseerd staan.
Met nog geen 25 punten moeten ze wekelijks het beste van zichzelf geven om niet in de gevarenzone te geraken. Wanneer je kijkt naar hun doelpuntensaldo zie je dat dit negatief is. Dan weet je waar het schoentje wringt. Maar onze spelers werden meer dan eens gewaarschuwd voor hun manier van spelen. Wanneer we het 1ste kwartier heelhuids zouden doorkomen, zou onze kans om te winnen alleen maar vergroten. De Burstenaren die de veldslag tegen de Gaverlingen zouden moeten winnen waren: Dieter Malfait, Niels D’haese, Ruben van Belle, Norbert Haba Kolie, Reinout Declef, Kim De Prez, Dimitri De Vlaminck, Dries De Vis, Dominik De Corte, Jonathan Paerewyck en Koen Landuyt.

Op de bank zaten: Pieter Kiekens, Laurent Neufkens, Niels Van Wynendaele en terug van weggeweest Dimitri Diaz.

Toch vermelden dat deze spelers, samen met 11 anderen, een sterke partij speelden met de beloften en de 3 punten thuis hielden. Proficiat daarvoor youngsters !

Het eerste gevaar kwam van onze kant. Ruben kon zijn kruin niet goed plaatsen bij een vrije trap van Dimi en in de herneming werd de trap van Jonathan afgeblokt. Bij een vrijgeleide zou de doelman zich dubbel moeten plooien, maar zover is het dus niet moeten komen.
Niet veel later kreeg hun thuisdoelman een bal teruggespeeld. Denkend dat de kust vrij was, aarzelde hij te lang om de bal terug in het spel te brengen en onze Koen was er razendsnel bij om de bal te ontfutselen. Maar hij kreeg de bal net naast hem gespeeld en kon onvoldoende profiteren. De bal kwam wel bij Jonathan terecht, maar zijn poging ging over.

In minuut 4 kreeg de thuisploeg een vrije trap. Wat aarzeling of onoplettendheid in de verdediging, want 2 spelers van Gavere kwamen iets te kort om de bal binnen te tikken. Hier kwamen we goed weg.

Bij de tegenaanval die eruit volgde, werd misschien de verkeerde beslissing genomen, waardoor de kans weg was.

Zo’n 3 minuten later kreeg Gavere opnieuw een vrije trap, maar deze keer ging Dieter goed in de hoek om een doelpunt te voorkomen.

De ingooi die eruit voortkwam werd niet goed weggewerkt en kwam in de voeten van een Gaverlinger terecht die niet aarzelde om de 1-0 binnen te trappen.

We hadden al meer dan 1 keer achter gestaan, dus we panikeerden niet. Scoren zouden we toch doen. Maar de waarschuwing werd opnieuw werkelijkheid.

Maar Gavere was nadien, en ervoor eigenlijk ook, iets steviger in de duels en zorgde voor het grootste gevaar.

2x was hun kapitein de boosdoener van dienst, maar telkens kwamen we er zonder kleerscheuren vanaf.

Na 20 minuten werd een aanval heel snel op touwen gezet. Dieter gooide in de loop van Dimi en na een mooie loopactie werd Niels D bediend binnen de grote rechthoek.

Maar Niels werd foutief afgestopt door Verougstraete en De heer Buysse kon niet anders dan de rode kaart trekken en de bal op de stip leggen.
Koen nam zijn verantwoordelijkheid op en zag zijn goede vorm van de voorbije weken opnieuw verzilverd met een doelpunt.
2 dikke vliegen in 1 klap. We kwamen op gelijke hoogte en Gavere moest verder zonder hun nummer 4, nochtans bezig aan een sterke partij.

Het doelpunt gaf ons vleugels en Gavere moest zich noodgedwonen herorganiseren.

Zodoende kwam er iets meer ruimte voor de onzen.
Even na het doelpunt gaf Dimi een prachtige crossbal richting Koen. Na wat oogstrelend samba-voetbal werd Niels knap bediend, maar de bal ging iets te ver van de voet en de thuisgoalie moest hem slechts oprapen.

Maar Gavere had geen zin om over zich heen te laten lopen en bood knap weerwerk.

Bij een 1ste vrije trap werd de bal nog weggekopt door Ruben, en bij hun 2de vrije trap die er haast onmiddellijk op volgde, moest Dieter zich opnieuw tonen.

De kansen voor de onzen stapelden zich op, maar telkens was de bal iets te ver of stonden bij een voorzet anderen spelers beter gepositioneerd om af te werken.

Hier zat er misschien wel meer in om met een voorsprong de rust in te gaan.

Maar dat het vandaag onze dag niet zou worden werd symbolisch weergegeven in de laatste minuut van de 1ste helft, toen Jonathan zijn 2de geel onder de neus geschoven kreeg.

Zowel de Stroeizjikers als de Gaverlingen moesten met 10 verder.

We waren even van onze melk, maar konden nog rekenen op ons sluitstuk om niet op achterstand te komen.
Toen Gavere nog een reuzekans had waarbij een speler alleen op Dieter mocht afgaan, gaf deze laatste geen krimp en hiel de 1-1 op het scorebord. We gingen met een gelijkstand de rust in.

Dat er meer inzat dan een gelijkspel bewezen we in het 1ste kwartier van de 2de helft. Na 3 minuten dweilde Rein zijn rechterflank en na een mooie actie van deze ging de bal in hoekschop. De afvallende bal die eruit volgde werd door Dries nipt naast getrapt.

Niet veel later hielp een thuisspeler zijn doelman en haalde de bal van de lijn. Koen trapte op doel na mistasten van de thuisdoelman, maar zag zijn bal nog gekeerd van de lijn.

Een reuze mogelijkheid waarbij we de voorsprong aan onze neus zagen voorbij gaan.

Na 17 minuten speelde Koen Niels D aan in de rechthoek, maar werd foutief afgestopt door de Gaverse nummer 1.

“1x keer oke, maar geen 2 strafschoppen” moet de heer Buysse gedacht hebben en liet het spel doorgaan. Nochtans was dit ook een loepzuiver strafschop en “pinanti is pinanti”

Na deze actie was het bijna al Gavere wat de klok sloeg.
Na een vermeend buitenspel werd de bal nog gepakt door Dieter, Ruben beweest andermaal zijn waarde achteraan door een bal af te blokken, maar in de 26ste minuut van de 2de helft was het toch raak.

De bal kwam met een gelukje bij Glorieus terecht en die trapte de bal enig mooi voorbij Dieter.

Niet veel later werd een buitenspelsituatie niet correct beoordeeld, maar het spel mocht toch doorgaan.

Haast onbegrijpelijk hoe de bal nog over het doel belandde en zodoende de score niet gewijzigd werd.

Burst kon er op het half uur toch nog iets tegenover zetten, maar de kopbal van Niels Van Wynendaele werd gepakt door Rosseel.

Lichte dreiging was er nog via Koen. Na een mooie solo strandde zijn bal in het bereik van de doelman.
Met nog 10 minuten te spelen ging Gavere op zoek naar hun 3de doelpunt.
Bij een tegenaanval met 3 tegen 2 van de onzen, bracht Niels VW redding door gepast tussen te komen en in de allerlaatste minuut opnieuw een foutieve beoordeling waardoor Gavere op onze rechterkant alleen mocht doorgaan.
De speler behield heel goed het overzicht en bracht de bal tussen enkele spelers voor tot bij een medespeler, maar Dieter liet zich geen 3x passeren. De score veranderde niet meer en onze eerste nederlaag van 2016 was een feit.

Kop op jongens, niet getreurd en volgende week terug vol aan de bak en we houden de punten thuis tegen Osta Meerbeke
Deze wonnen vandaag tegen Winnik met 3-1 en dat mag volgende week niet het geval zijn. We geloven in jullie dat het kan !!

Vervangingen:

Dominik door Diaz

Kim door Niels VW

Dimi door Pieter K

Gele kaarten:

2x Jonathan > rood

KFCO Burst - E.Houtem

Wedstrijdverslag KFCO Burst – Eendracht Houtem: 5 – 0                                 17 januari 2016

 

Het was frisjes deze ochtend toen we opstonden. De 1ste winterprik van dit jaar was een feit, maar de zon overheerste en zou de dag verwarmen met haar heerlijk warme stralen.
Een ideale dag voor de 2de footlunch van dit seizoen en een uitgelezen dag om de mensen van Eendracht Houtem te verbluffen met ons wervelend voetbal.
Het stond haast in de sterren geschreven.

Zoals de vorige weer waren de talrijke vrijwilligers naarstig in de weer om de genodigden te versmaden met een heerlijk maal.

Voor het 5sterren-voetbal moesten die 15 anderen zorgen om het totaalpakket compleet te maken.
Tegenstander van dienst was dus het nummer 14 van de rangschikking.
Een ploeg die ook heel wat veranderingen in hun gelederen doorvoerde en dit niet zonder succes wist te verzilveren.

Getuige hiervan was hun verbluffende overwinning vorige week tegen Winnik, waar het de Ninovieters met een oververdiende 5-2 nederlaag huiswaarts stuurde.

Dat ze deze lijn wilden doortrekken was wel duidelijk, maar daarvoor dienden ze nog de Titanen van de “Olympic-berg” te verslaan.

De Titanen die de godenstrijd aangingen waren: Dieter Malfait, Norbert Haba Kolie, Reinout Declef, Dimitri De Vlaminck, Niels D’Haese, Ruben Van Belle, Kim De Prez, Dries De Vis, Dominik De Corte, Jonathan Paerewijck (voor het eerst in de basis dit seizoen) en Koen Landuyt.

Op de godenbank zaten: Pieter Kiekens, Laurent Neufkens, Niels Van Wynendaele en Joachim Vermeulen.

Halfgod Steve mocht de troepen leiden voor de dug-out.

Dat de strijders er wel zin in hadden was al duidelijk van bij aanvang.
Reeds in minuut 3 was er een verre inworp van Dimi. De bal werd verlengd tot bij Niels D die op acrobatische wijze de doelman voor het eerst de bal liet voelen. Mooie omhaal, maar te zwak om gevaarlijk te zijn. Nog een voordeelvwel dat het dicht bij de kantine was, dat de invitées konden genieten van dat moois. Ze hadden immers betaald voor spectakel.
Maar niet veel later konden de footlunchers zien hoe Ruben de 1ste van de middag in het mandje legde.
Na een voorzet van assistenkoning Dimi werd de bal verlengd door die andere sterverdediger Norbert en Ruben was er als de kippen bij om de doelman van dichtbij te verschalken. Van een droomstart gesproken.

Het was dezelfde Ruben die achteraan een aantal keren de rots in de branding was en erger kon voorkomen.
De jonge veulens van Houtem zouden zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden.


Na 11 minuten werd Niels D subliem aangespeeld op zijn rechterkant. Appèl wel voor offside, maar de lijnrechter en scheidsrechter oordeelden correct en liet het spel doorgaan.

Jammer dat de voorzet niet goed aankwam, want er zat meer in.

De man in vorm bij Burst moet ongetwijfeld Koen zijn.

Er gebeurt altijd iets magisch wanneer onze nummer 11 aan de bal is.

Zo ook in minuut 12. Wanneer hij binnen de kleine rechthoek foutief werd gestopt, aarzelde de heer De Groote niet en legde hij de bal op de stip.
Dimi schaarde zich achter de bal, maar jongeheer Ramsdam ranselde de bal toch wel mooi uit zijn kooi.

De score bleef op 1 – 0 steken.

Dimi, geen zorgen, wie niet trapt kan ook niet missen. Niemand neemt het je kwalijk.

Houtem kreeg vleugels na deze strafschop, want ze kwamen beter in de wedstrijd. Maar wanneer de tegenstander ons onder druk zette, was daar nog steeds onzen Dieter.

Met een gepaste tussenkomt net op de rand van de 16 voorkwam hij erger.

Ook in de lucht was hij nog steeds heer en meester.

Het spelpeil van onze blauw-zwarten zakte nadien samen met het waterpeil van de Molenbeek. Het ene al wat positiever dan het andere.

Opnieuw werd er te veel achteruit gevoetbald, te stereotiep en ik had de indruk dat we bang waren om fouten te maken.

Maar na regen komt zonneschijn en weerman van dienst was opnieuw onze Koen.
Toen Houtem op het uur knullig balverlies leidde kwam de bal bij Niels D terecht. Zijn trap werd in eerste instantie nog gestopt door de doelman, maar onze papa in spé was er als de kippen bij om de 2de van de middag binnen te leggen.

Niet gewoon binnentrappen, maar eerst op wandel gaan, de tegenstander voor schut zetten, naar de genodigden zwaaien en dan pas de bal binnen trappen. Zo kan het dus ook, maar niet goed voor den tikker. Monsieur Alfonse van Allo Allo was al lang bezweken.

Burst voerde na de 2-0 de druk op en zodoende kwam Jonathan dicht bij zijn 1ste treffer, ware het niet dat de bal nog aangeraakt werd door een Houtems been.

Voobij het half uur mocht Dieter zich opnieuw tonen, met een meer dan nodige redding.

Als een echte ontmijner van DOVO wierp hij zich naar de bom om deze op spectaculaire wijze te ontmantelen.

Niet veel later kreeg Houtem een vrije trap.

“Als mijn medespelers niet kunnen scoren, probeer ik het zelf “, moet de vrijetrapnemer van de geel/zwarten gedacht hebben.
Maar opnieuw trok Dieter aan het langste eind en duwde de bal van onder de lat in hoekschop.

Uit de tegenaanval die er op volgde kreeg Niels D een reuzekans.

Hij mocht alleen op doel afgaan, maar de bal vloog maar net naast buurman Jos zijn duiven die aan het binnenvliegen waren. Met wat pech had hij er eentje minder.

In de 1ste helft waren er nog 2 reuzekansen voor Houtem te noteren.

Bij de 1ste was er een prima actie op hun rechterkant. De bal werd mooi terug gelegd, maar het hakje dat er op volgde was misschien nog mooier.
Een geluk voor ons dat de paal in de weg stond.

Bij de 2de kans ging de aanvaller alleen op Dieter af, maar opnieuw stond ons sluitstuk op de juiste plaats en hield hij subliem zijn netten schoon. We gingen rusten bij een 2-0 voorsprong.

Onze broodjes waren nog niet gebakken, die van in de kantine daarentegen roken overheerlijk …..

In de 1ste helft werd er gescoord na 3 minuten.
Dat moet sneller kunnen, dacht Koen.

Norbert stuurde hem enig mooi in het straatje en je moest al van goeden huize zijn om hem te kunnen afstoppen. En dat was niemand bij de tegenstander.
Weliswaar via het been van de goalie ging de bal binnen, maar de verdienste was voor Koen.

De 3-0 was een feit en den dessert was nog niet verteerd.Burst begon bevrijdener te spelen en de druk was van de ketel.

De ene mooie combinatie volgde de andere, maar scoren lukte niet.

Zelfs met hulp van de tegenstander wou de bal er maar niet in.
Toen Niels D in duel mocht doorgaan op de doelman, werd de doelman zelfs onderuit gelopen door zijn eigen speler.
De ref oordeelde fout van Niels, maar zal wel geweten hebben hoe de vork echt aan de steel zat.

De 1ste tegenprik kwam er na 10 spelen, maar hun kopbal miste richting en Dieter kwam niet in gevaar.

Bij de acties die erop volgden was opnieuw de hoofdrol weggelegd voor Niels D, maar een verdiend doelpunt bleef uit.

Op het uur werd Dieter door hun nummer 7 getorpedeerd en moest de strijd staken. Zware fout me dunkt waarbij de bal al lang uit het gezichtsveld verdwenen was. Enkel geel was jongheer Van De Velde zijn deel. Consternatie alom bij de milde straf, maar wij moesten wel zonder Il Capitano verder. Hopelijk valt de schade mee en herstelt hij snel.
Maar met Joachim op de bank hadden we de ideale stand-in.

Joachim mocht zich iets nadien al tonen wanneer de bal na een hoekschop in het geharrewar binnen dreigde te sijpelen.

Met een kattesprong voorkwam hij de Houtemse eerredder.


Niels D was de werkbij van de 2de helft en zag dit ook beloond in minuut 69

Na een heel knappe solo kon hij het zelf nog afronden ook. De ontlading bij het vieren was veelbetekend. Het zal hem deugd gedaan hebben en terecht ook. Knap gedaan Niels.

3 minuten nadien was er opnieuw Burstse vreugde.

Dimi stuurde Niels VW op wandel. Deze had een knappe actie in zijn schoenen, behield het overzicht en bediende Koen die zijn 3de van de namiddag binnen lepelde.
5-0 en de boeken toe.

Burst dicteerde de wet en Houtem onderging.Er volgden nog een paar heel grote kansen, via Koen en Laurent, maar de score wijzigde niet meer. Een deugddoende overwinning die we nodig hadden.
Grote domper op de feestvreugde was de blessure van Dieter.

We gaan een kaarsje doen branden en ons richten tot de heilige Filippus, patroonheilige van de kwalen aan armen en benen.

Volgende week trekken we naar Gavere Asper.
Een fantastisch goed voetballende ploeg die het ons in de heenronde meer dan moeilijk gemaakt heeft. We zullen ons mogen verwachten aan een revanche.

Supporters op post !!

Vervangingen:

Dieter door Joachim

Reinout door Niels VW

Jonathan door Laurent

Gele kaarten:

Dries

 

J.Geraardsbergen - KFCO Burst

Wedstrijdverslag Jong Geraardsbergen – KFCO Burst: 0 – 6                          10 januari 2016

 

Beste mensen. Mag ik u bij de start van het nieuwe jaar vooreerst een oprecht gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat het een kleurrijk, warm en succesvol jaar mag worden in alles wat u doet en onderneemt.

Voor alle spelers, bestuursleden en supporters van KFCO mag het een jaar worden met nog tal van sportieve hoogtepunten en dit nog het liefst met oogstrelend voetbal dat het lieve lust mag wezen.

Voor dit seizoen mag het alleszins een herhaling zijn van wat er reeds gepresteerd werd.

Voor deze 1ste wedstrijd van het nieuwe jaar moesten we de verplaatsing maken naar Jong Geraardsbergen.

In de Rond van Frankrijk heb je de gele trui voor de leider, de bolletjestrui voor de bergkoning, de witte trui voor beste jongere, maar je hebt daar ook nog ergens de prijs voor de Strijdlust.
Voor mijn part mogen alle spelers van Jong Geraardsbergen spelen met zo een trui voor de Strijdlust.
Het verdiend meer dan wat respect voor die jongens die iedere week het beste van zichzelf geven. Met meer dan 100 tegendoelpunten en slechts 4 gemaakte goals blijven ze verder doen. Menig speler had al lang de voetbalschoenen voor dit seizoen aan de haak gehangen. Ook dikke pluim aan de coach van Jong Geraardsbergen, hr Bart Lauwereys, om iedere week opnieuw plaate te nemen als T1 in de dug-out. Il faut le faire !

Maar de verschillen van de voorbije weken van deze ploeg bleken niet meer zo groot als in het begin van de competitie. Ze verrijkten zich met enkele goede spelers, waaronder een nieuwe doelman. En dat resulteerde in toch wel betere uitslagen.

Dat ze weliswaar niet beschikken over een Luc Andries bleek al snel bij het betreden van het veld. Met alle respect, maar dit moet één van de slechtste velden zijn die te bespeuren vallen in onze reeks.

Na een deugddoende en meer dan welgekomen winterstop was dit een uitgelezen moment om terug de draad op te pikken met een overwinning.

We verwelkomden terug Dieter in doel na een paar weken blessure. Bij deze nog eens een dikke merci aan Joachim Vermeulen om ons te depanneren. Je deed het meer dan fantastisch !

Kevin Pardon viel dan op zijn beurt gekwetst uit met een letsel aan de schouder. Veel succes bij het herstel en sluit maar snel terug aan!

Coach Luc liet deze 11 werkpaarden de wei opdraven: Dieter Malfait, Niels D’Haese, Ruben Van Belle, Norbert Haba Kolie, Reinout Declef, Dimitri De Vlaminck, Kim De Prez, Dries De Vis, Dominik De Corte, Niels Van Wynendaele en Koen Landuyt.
De bankverwarmers voor deze kille middag waren: Pieter Kiekens, Laurent Neufkens, Steve De Cooman en Jonathan Paerewijck.

`


De 1ste waarschuwing kwam er van de thuisploeg. Op een vrije trap ging de bal maar nipt voorlangs. De kalkoenen waren nog niet goed verteerd blijkbaar.

Burst stak in de 4de minuut reeds de neus aan het Geraardsbergse venster. Via een hoekschop die verlengd werd, ging de bal maar nipt over. Het leidde tot een 2de hoekschop, maar deze werd maar net door Dries naast gekopt. Appèl voor hands was er, maar niet gefloten. Het had ook wat te gemakkelijk geweest om zo op voorsprong te komen.
Die voorsprong kwam er wel in de 8ste minuut en dit via gelegenheidsspits en toekomstig vader Koen.

Na een prima voorzet was hij sneller op de bal dan de thuisportier en kopte de 0-1 op het scorebord.

Iets nadien werd Niels D diep gestoken. De doelman was opnieuw te laat, maar Niels vertikte het om te gaan liggen en een strafschop te claimen. Zijn voorzet was iets te ver op Koen, maar toen Dimi ‘los’ riep was de kans verkeken.

We zijn nog maar in minuut 12 of daar was de volgende kans al. Via crossbal van Dimi op Niels D werd Koen aangespeeld. De bal ging iets te ver, maar Koen passeerde zijn tegenstander toch met een fantastische sleepbeweging.

Hij legde af op Dries, maar diens schot ging naast.

Voorbij het kwartier was daar een knap samenspel tussen Kim en Reinout. Deze laatste zijn voorzet werd goed gegeven, maar niemand was echt goed gevolgd om de 2de van de middag binnen te tikken.

Na deze kans was er een lange periode van zwak voetbal. Teveel met de bal lopen, passes die niet toekomen, teveel achteruit spelen, weinig beweging zonder bal en noem maar op.

Enkel wanneer we echt voetbalden (wat niet gemakkelijk was op dit veld), waren we gevaarlijk.
Op het half uur legde Dimi de bal prima breed voor Niels D, maar deze besloot op de doelman. Een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen.

Iets voorbij het half uur was daar een geniale dieptepas van Ruben op Kim. Zonder aarzelen lepelde hij de bal enig mooi over de doelman. De 0-2 was een feit.
De man van het scorebord zat nog niet goed op zijn stoel of mocht al nummer 3 bijhangen bij het Burstse kamp.

Na een gemeten lage voorzet van Dimi was Niels VW sneller dan zijn tegenstander en deed zo ook zijn duit in het zakje.

5 minuten goed voetballen en 2 doelpunten laten optekenen. Simple comme bonjour.

"Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen".

Dixit J. Cruyff.

Een waarheid als een koe.

Kort na zijn doelpunt was Niels er terug dicht bij, maar deze keer kopt hij een hoekschop van DImi binnen het bereik van hun nummer 1.

Het laatste wapenfeit kwam er via Dimi. Alleen op doel, maar zijn trap was te zwak om 4de van de middag in het mandje te leggen.

“ Hij had moeten lobben, maar heeft te weinig naar mij gekeken” zei Steve van op de bank. “Zet dit maar in uw verslag.”

Bij deze Steve !

3 doelpunten gemaakt in een weinig inspirerende 1ste helft. Op naar de 2de.

in de kleedkamer heerste ook het besef dat dit niet onze beste prestatie van het jaar was.
Deels lag het aan de staat van het veld, deels aan het laten meeslepen met het niveau van de tegenstander.
Maar ook omdat er teveel ondermaats werd gepresteerd.
De 2de helft zouden we doordrukken en ‘ er nog een goeie training van maken’

Die 2de helft was, laat ons eerlijk wezen, nog zwakker dan de 1ste.

Tussen minuut 46 en minuut 74 was er bitter weinig te beleven.

Wel heel veel goede bedoelingen, maar weinig zaken die het vermelden waard waren.
Na een 10 minuten was er wel een vrije trap voor Burst, maar de doelman ging goed plat om erger te voorkomen.

Voorts lukte het niet om de bal binnen het kader te houden. Nog een geluk dat achter de goal van de thuisdoelman een prachtige oude brouwerij stond met hoge muren zodat de mensen van Jong Geraardsbergen de ballen niet te ver moesten gaan zoeken.

In die tijd was er gelukkig nog het BK veldrijden in Lille, waar men Wout Van Aert verdiend over de eindstreep zag rijden.

Maar wanneer Koen aan de bal is, dan is Burst bijna altijd gevaarlijk. En zo ook in de 74 ste minuut. Ik had mijn pen en papier al bij de hand, want als Koen zijn duivels ontbindt gebeuren er altijd wonderlijke dingen.

Na een mooie solo tekende hij voor zijn 2de van de middag.

Met nog 10 minuten op de klok was Burst weer zichzelf.

Een knappe kopbal van Niels D werd nog knapper door de thuisportier gepakt. Hier houdt hij Burst van een 5de doelpunt.

Niet veel later opnieuw een vrije trap voor Burst. Dimi schaarde zich achter de blauwe kerstbal en schilderde deze perfect op de rechtervoet van Koen. Deze liet de kans niet onbenut en trapte zijn 3de treffer onhoudbaar binnen.

Knap Koen !!

De laatste treffer kwam er na een fluwelen baltoets van Jonathan Paerewijck. Hij dwong met zijn trap Morreels tot het maken van een own-goal.

De 0-6 eindcijfers lagen vast. Opdracht volbracht.

We nemen de 3 punten terug mee naar Burst zonder wervelend te voetballen, maar onthouden enkel de positieve dingen: geen kwetsuren, geen kaarten en we doen een uitstekende zaak in het klassement. Volgende week ontvangen we de buren van Eendracht Houtem.
Deze wonnen deze middag overtuigend hun wedstrijd waardoor we uit een ander vaatje zullen moeten tappen als vandaag.
Supporters op post om 15u

Vervangingen:

Dominik door Steve

Niels VW door Jonathan

Reinout door Pieter

Kaarten:

Geen

KFCO Burst - Lebeke Aalst

Wedstrijdverslag Kfco Burst - Lebeke-Aalst 20 december 20155

Ploegopstelling Kfco: Vermeulen Joachim, D’Haese Niels, Van Belle Ruben, Kiekens Pieter, Delclef Reinout, De Prez Kim,De Vlaminck Dimitri, De Vis Dries,Pardon Kevin,Beeckman Inez,Landuyt Koen, Paerewyck Jonathan Van Boxstael Davy,De Cooman Steve.

Voor de eerste thuiswedstrijd van de terugronde bij een temperatuur van 13° was verslaggever Freek niet van de partij,de vorige verslaggever nam dan maar opnieuw de pen ter hand om de trouwe supporters toch hun wekelijkse portie voetbaljournalistiek niet te ontnemen. Trainer Luc zat met de handen in zijn haar nadat we vorige week in Bambrugge hard tegen het canvas gemept werden, Norbert die al enkele weken met zijn enkel sukkelt bleek net voor aanvang niet in staat om een deftige wedstrijd te spelen, laat staan in te vallen, dus rusten blijkt hier de enige juiste oplossing, samen met een goede behandeling om te voorkomen dat de verdere voetballoopbaan van onze zwarte parel niet in het gedrang komt . Pieter zal de moeilijke taak krijgen om Norbert in de defensie te vervangen, door de kwetsuren van Dieter, Dimitri Diaz, Jordy en Dominik en de schorsing van Niels Van Wynendaele kwamen we krap te zitten naar wisselspelers toe. Good old Steve en de net terug uit kwetsuur komende Jonathan namen samen met Davy plaats op de bank. Dat de wedstrijd tegen Lebeke-Aalst niet van een leien dakje zou lopen kon men zo voorspellen.

Bij het startsein van de wedstrijd bleek dat Burst er zin in had, al na een kleine minuut was er een prachtig vluchtshot langs de grond van Niels D. die op schitterende wijze gepareerd werd door de bezoekende doelman De Paepe, miljard de dju hoorden we enkele Burstenaars roepen. Ook in de 5’ was er een vrije trap van Dimi die jammer genoeg hoog over ging. Rond de 27’ enig animo in de arena als De Smet voor Lebeke-Aalst de bal centraal oppikt en op doel trapt, gelukkig voor ons gaat de bal niet zo ver naast de paal buiten. Burst schiet terug wakker want direct erna probeert Kevin schuin voor doel met een stiftertje de score te openen helaas gaat de bal net over. Lebeke- Aalst terug aan de macht en nu is er een goede Joachim nodig die in 5’ tijd twee schitterende parades uit zijn lijf schud om Burst in de wedstrijd te houden. In de 36’ verstuurd kapitein Ruben een lange bal in de rug van de verdedigers, kwieke Kevin gaat er mee aan de haal en werkt beheerst af 1-0. Lebeke-Aalst stropt de mouwen op – letterlijk met zo een mooi weer – en duwt door ,een scrimmage voor doel levert gelukkig voor ons niks op maar wanneer in de 40’ Lebeke –Aalst een vrije trap mag nemen in Geeroms vlugger op de bal om deze binnen te knikken 1-1. Burst van zijn melk want één minuut later zijn de voetbalgoden ons genadig als De Smet door de buitenspelval glipt en gelukkig voor ons maar onbegrijpelijk voor Lebeke- Aalst de bal naast plaatst. We gaan rusten met een 1-1 stand op het bord.

Terug uit de kleedkamer is net zoals in de eerste helft de eerste kans voor de thuisploeg als Rein een mooie één-twee opzet met Koen en diens voorzet net over gekopt wordt door Kevin. Als in de 54’ Kevin iedereen te vlug af is en de bal naast de uitlopende doelman stift richting doel wordt deze net genoeg aangeraakt door een verdediger om aan de verkeerde kant van de paal te belanden in corner. Lebeke –Aalst neemt het commando over en versiert enkele pogingen binnen het doelkader, Joachim zit goed in de wedstrijd en pakt beide pogingen . In de 60’ moet Joachim zich toch gewonnen geven als een flankvoorzet van Lebeke –Aalst perfect op het hoofd geschilderd wordt van Van Berlamont 1-2. Met nog een half uur op de klok hopen we om toch nog iets uit de brand te kunnen slepen, helaas voor ons blijft Lebeke – Aalst sterker in de duels en winnen ze de meeste duels , het is opnieuw Joachim die zich kan tonen met nog een knappe redding op een poging van de bezoekers, Om toch nog te proberen opteren we om achteraan man op man te spelen. Als in de 78’ De Smet – na kleine fout in de verdediging – de bal in één tijd op de slof neemt is het game over en 1-3. Burst is niet bij monde om nog iets te forceren , de laatste kans is dan ook voor de bezoekers wanneer een bal vanop de flank, vol van effect op de buitenkant paal beland. De winterstop kan hopelijk voor ons deugd doen om in 2016 na drie opeenvolgende verlieswedstrijden opnieuw met een overwinning aan te knopen. Hopelijk zijn de batterijen terug opgeladen en de gekwetsten er terug bij om in 2016 opnieuw een mooie reeks neer te zetten.

De goed leidende ref Bruggeman heeft geen enkele gele kaart tevoorschijn moeten halen in deze sportieve wedstrijd.

Vervangingen : 70’ Davy ipv Inez   80’ De Cooman ipv D’Haese 81’ Jonathan ipv Pieter

Voor de volgende wedstrijd gaan we op zondag 10 januari 2016 om 14.30 hr op verplaatsing naar Jong Geraardsbergen .

Verslaggever : Luc Andries

Bambrugge - KFCO Burst

Wedstrijdverslag KRC Bambrugge – KFCO Burst: 6 – 1                     17 december 2015

 

Het was vandaag de 1ste wedstrijd van de terugronde. Een wedstrijd die bij velen van de gemeente Erpe-Mere met rood in de agenda werd aangeduid en al weken over de tongen rolde.

KRC Bambrugge – KFCO Burst oftewel De Geitewachters vs De Stro-Zekers (stroeizjikers)

 

Niet te missen dus. Ook al zou de maag, het hoofd of welk lichaamsdeel niet helemaal naar behoren werken en zou het zelfs stortregenen, vandaag zou en moet er afgezakt worden naar De Lindekouter.

En de mensen van Bambrugge hebben er alles aan gedaan om de eigen supporters, maar ook die van Burst van harte welkom te heten. De kantine zou gouden zaken doen. En het is hen ook wel gegund. Alleszins dat van de kanine.

Voor vele spelers, maar ook voor de trainersstaf zou het niet zomaar een wedstrijd worden. Ook al kunnen er slechts 3 punten verloren of gewonnen worden, zo’n wedstrijd is altijd een prestige-slag. Prestige in de zuiverste vorm van het woord.
Niet minder dan 8 spelers die de wedstrijd begonnen verdedigden in een al-dan-niet ver verleden de zwart/gele kleuren.

Neem daar nog eens de uitslag van zaterdag bij (Geraardsbergen verloren en Sottegem gelijk) dan weet je dat het bij winst een fantastische zondagmiddag zou worden.

KRC Bambrugge had in de heenronde slechts 1 partij verloren en is bezig aan een meer dan formidabele reeks overwinningen met hier en daar een gelijk spel.

Het zou geen kwaad kunnen om deze middag die reeks een halt toe te roepen.

De 11 Burstse eer-strijders die hiervoor moesten zorgen waren: Joachim Vermeulen, Niels D’Haese, Ruben Van Belle, Norbert Haba Kolie, Reinout Declef, Kim De Prez, Dimitri De Vlaminck, Dries De Vis, Niels Van Wynendaele, Davy Van Boxstael en Koen Landuyt.

Op de bank zaten: Pieter Kiekens, Steve De Cooman, Jonathan Paerewyck en Inez Beeckman.

De teerling werd geworpen en Burst speelde de 1ste helft ‘ naar beneden ’.

Onder luid getrommel en gesupporter blies de heer Ottoy het duel af.
Maar de inkt was nog niet droog bij het noteren van mijn intro of we stonden al in het krijt.
Hun nummer 12, Bram Thomaes, slalomde door enkele Burstse spelers en maakte er al snel 1-0 van. Ik keek op mijn horloge en de chrono gaf nog net 58 “ aan.

We konden niet slechter beginnen en de 1ste minuut moest nog afgemaakt worden.
Maar niet getreurd. Liever in het begin op achterstand dan helemaal op het einde van de wedstrijd. En Burst heeft al meer dan eens dit seizoen een achterstand goed gemaakt.

De dreiging van het blauw/zwarte legioen liet niet lang op zich wachten.

Eerst was er Koen die zich kon doorzetten, maar Davy stond nipt buitenspel.
Daarna kon Kim de bal onderscheppen na een uittrap van de thuisportier. Had hij hier iets meer lef getoond, dan trapte hij onmiddellijk op doel terwijl het Bambrugse doel helemaal leeg was. Durven Kim, je kan het goed genoeg !!

Niet veel later een mooie combinatie met in de hoofdrollen Dries, Davy en Niels. Dries speelde Davy goed aan die op zijn beurt Niels, tussen enkele verdedigers, mooi diep stuurde.
Zijn poging werd nog knap met een beenveeg door de thuisgoalie gered.

Na het doelpunt zaten de zwart/gelen op rozen en speelden het listig uit.
Veel terugspeelballen op hun doelman die dan met een lange bal de aanval trachtte in te zetten.

Maar Burst bleef niet bij de pakken zitten.
Op het kwartier werd aan Burst een vrije trap toegekend na fout op Kim. De bal werd doorgekopt en Koen stond ei zo na alleen voor Wittebrood. Er kwam wel een hoekschop uit voort die maar nipt naast het doel werd gekopt. Hier zat er meer in en de aansluitingstreffer kon niet lang op zich laten wachten.

Tot die duivelse Thomaes opnieuw in balbezit kwam. ‘ Geef hem niet teveel ruimte ‘ werd reeds voor de wedstrijd menige malen ingedramd, maar dit viel blijkbaar in dovemansoren. Opnieuw zich mooi vrijspelen en dan binnendoor Keymolen bedienen was zijn deel. Keymolen maakte het af in de draai en het scorebord liet al na 20 minuten een 2-0 optekenen. 2 kansen en 2 doelpunten.
Efficiëntie heet dat.

Ei zo na stond het 3-0 maar Ruben kon de bal nog wegwerken voor een aanstormende Bambrugse aanvaller.

Als het blijkbaar niet voetballend lukt, dan maar eens proberen van op afstand. En van op afstand was het. Vanop zo’n 30 meter legde Dimi de bal goed voor zijn linker bij een toegekende vrije trap.

“Wat Roberto Carlos met zijn linker kan, kan ik ook “, moet Dimi gedacht hebben. De bal veranderde in een regelrechte meteoriet.

De vuurbal was zo heet dat de doelman hem niet kon vasthouden en zodoende het ronde ding achter de doellijn verdween. Het ontkennen van het doelpunt kwam net iets te laat en we hadden terug een wedstrijd. 2-1. Dit moet een boost gegeven hebben.

Niet veel later was daar opnieuw Burst en wederom via Koen.

Met de bal aan de voet gekluisterd liep hij van de linkerkant naar de rechterkant recht op doel af, maar de inspanning eiste zijn tol.

Hij kon niet genoeg afdrukken om de doelman zich een 2de maal te laten omdraaien. Maar wel meer dan fantastisch gedaan Koen.

Kort daarop mocht Rein zich nog eens tonen. Een goedgevulde tribune zag hoe hij zijn vertrouwde lijn afdweilde. Hij legde de bal af voor Davy die op zijn beurt Dimi bediende. Deze zijn schot miste wat richting en ging voorlangs naast.

Dimi moet een echte dierenvriend zijn, want eigenlijk gaf hij de bal aan de boerenpaarden in de wei achter/naast het doel. Kwestie dat ook zij hun zondagmiddag sportief invulden.

In minuut 35 was daar opnieuw die dekselse nummer 12.

Deze keer werd hij op hun linkerkant bediend en was ongrijpbaar voor 3 Burstse verdedigers. Niet alleen liet hij iedereen en alles achter zich, maar maakte ook zijn 2de van de namiddag.

‘ Had ik daar op verdedigd, hij lag al lang over de platen ‘ was de commentaar tijdens de pauze. En ergens heeft die man gelijk. Niet persoonlijk opnemen Bram. Knap gedaan, dat zeker, maar eigenlijk moest je bij die actie al lang op uw gat gelegen hebben. Ook al was dat blijkbaar, letterlijk gezien dan, uw pijnpunt al sinds die ochtend.

Maar de troepen van nieuwbakken voorzitter Gabriëls stonden wel 3-1 voor en scoorden aan 100%.

De 10 minuten die erop volgden konden ze rustig uittikken zonder dat er 1 Burstse voet tussen zat.
Wel noteren we nog een heerlijke kopbal van Ruben in minuut 42, maar deze werd gazetgewijs van onder de lat gehaald door de Bambrugse nr 1.

Klagen over het aantal kansen moesten we zeker niet doen, want die waren er. Alleen bleken de buren dodelijk trefzeker in de afwerking. En het zijn nu eenmaal de doelpunten die tellen.

Luc maakte zich klaar voor wat peptalk van de bovenste plank, liet iedereen eens in de spiegel kijken en gaf dezelfde 11 het vertrouwen om de 2de helft aan te vatten.

Bambrugge liet Thomaes in de kleedkamer (of liever gezegd op het toilet). Het zou ons al een stap vooruit helpen.

Burst startte furieus aan de 2de helft. Al van bij minuut 2 was Koen opnieuw de gevaarlijkste man bij Burst. Hij schuimde de linkerflank af en legde de bal af voor Dimi. Diens schot ging maar net over.

Niet veel later opnieuw dezelfde Koen. Ook hij slalomde zich een baan door de Bambrugse verdediging maar werd foutief afgestraft net buiten de 16.
Een kolfje naar de hand van onzen Dimi. Met zijn gouden linker schilderde hij de bal enig mooi over de muur, maar de thuisdoelman duwde de bal met zijn uitschuifbare vingers tegen de verste paal. De bal kwam terug in het spel, maar niemand was attent genoeg om de bal binnen te duwen. Weg kans en weg de 3-2.

Op het kwartier een lange en gemeten cross van Bambrugge op onze linkerkant, maar Joachim kwam goed tussenbeide om erger te voorkomen.

Niet veel later opnieuw Burstse dreiging via Koen, maar telkens viel de bal in de voeten van een geel/zwarte speler. Koen die gerust man van de match mag genoemd worden, of alleszins toch de beste Burstse speler van vandaag.
In minuut 27 was daar terug een sprankeltje hoop toen de ref de bal op de stip legde.

Jongeman Duchi ging gretig in op Dimi en die weet wel wat je dan moet doen. Fout op Dimi en de kans om terug een wedstrijd te hebben.
Het was Norbert die de 11-meter voor zijn rekening nam.

Maar Dame Fortuna moet in haar garderobe vandaag enkel zwart/gele gewaden hebben, want de bal verdween via de buitenkant van de paal terug in het spel.

Niet alleen werd de 3-2 ons ontnomen, de tegenaanval die eruit volgde leverde onze buren de 4-1 op.
Op 10 seconden stond het ipv 3-2 achter 4-1 achter.

Zelfde aantal doelpunten, maar een wereld van verschil.

Het zouden nog 20 overbodige minuten worden, maar een wedstrijd duurt nu eenmaal 90 minuten. Ook als het minder gaat. Immers moet de kelk geledigd worden tot op de bodem.

Met nog 10 op de klok kreeg Bambrugge een hoekschop. De bal bleef hangen toen hij voor de voeten van Arnolis kwam. Deze zag nog ergens een gaatje tussen de verschillende benen en knalde de 5-1 binnen.

Kort daarna legde Keymolen de 6-1 overdreven eindcijfers vast met een binnenlegger.

Als makke lammetjes lieten we ons naar de Bambrugse slachtbank leiden.

Without Guts No Glory !

We misten vandaag enkele ingrediënten om er een typische Olympic-Burst-wedstrijd van te maken. Zo’n wedstrijd met tiki-taka-voetbal en knappe combinaties afgekruid met positivisme, goesting om te winnen en eindeloze inzet.

En laat ons eerlijk zijn: dit Bambrugge was collectief sterk en dodelijk efficiënt.

De spelers snakken naar de winterstop om even uit te blazen en niet aan voetbal te moeten denken.
Het kopje leeg maken om er dan terug voor 100% tegen aan te gaan.
Dit mogen ze allemaal doen, maar dan wel na de wedstrijd van volgende week tegen Lebeke-Aalst.
Die wedstrijd die wij in de heenronde ook verliezend afsloten, maar zeker meer verdienden.

Nog even doorbijten jongens en maak dat jullie met een fantastisch goed gevoel de winterstop in kunnen gaan.

Veel succes !!!

Vervangingen:

Inez door Davy

Ruben door Pieter

Gele kaarten:

Niels VW

 

 

Sottegem - KFCO Burst

Wedstrijdverslag KSV Sottegem A – KFCO Burst: 3 – 2                                5 december 2015

 

Op de avond van Sinterklaas moesten we de verplaatsing maken naar Zottegem. In het

‘ Jules Matthijsstadion’ gingen we het duel aan tegen de nummer 5 van de reeks. Bij verlies zouden ze over ons wippen, bij winst zouden we ze op 4 punten zetten.

Wat wel vreemd is: hun ploeg heet Sottegem terwijl ze spelen in Zottegem. Wij zijn toch ook niet Purst J. Eens nagaan hoe dat komt. Een ploeg met een verleden om U tegen te zeggen. Met een elftal dat ooit in 3de nationale uitkwam zijn hun geschiedenisboeken al mooi gevuld. Het is een ploeg die ambitie heeft om een reeks hoger te voetballen en ook wel de structurele mogelijkheden heeft om die stap te zetten. Maar daarvoor zou het nog voorbij de blauw/zwarten moeten en wij zouden ons vel duur verkopen.
Zoals reeds vorige week gezegd waren er na de Pyrrusoverwinning tegen Windeke 4 basisspelers geschorst en kreeg Norbert het advies om de wedstrijd van vandaag aan zich te laten voorbijgaan wegens een blessure. Tel daarbij nog eens Dieter en je ontbreekt 6 spelers die anders hun stekje hadden in de Burstse hoofdmacht.

Puzzelwerk dus voor coach Luc en de kans voor sommige andere jongens om zich in de gunst van de trainer te spelen.

Het zou dus geen gemakkelijke klus worden voor de onzen, maar Burst zou Burst niet zijn moesten ze zich allemaal geen 200% geven.

Sottegem van zijn kant had een niet-vlekkeloos parcours achter de rug. Met wat ups en downs bleven ze misschien wat onder de verwachtingen. Ook hadden ze een trainerswissel ingevoerd en het was Danny Herregodts die het roer overnam. Iemand die reeds tegen Burst al gewonnen had en dus onze ploeg een beetje kende.

In de rangen van Sottegem liepen er enkele kleppers van formaat bij die het verschil konden maken.

Het is ook een ploeg die hun thuiswedstrijden ’s avonds speelt.
Hoe je het draait of keert, een avondwedstrijd is altijd speciaal, zeker als je dat niet gewoon bent.

Aparte sfeer, spelen met andere lichtinval maar donkere hemel, …

Tel alles bij elkaar en dan weet je dat met een gelijkspel we al heel tevreden zouden mogen zijn. Een geschenkje van die andere goedheilig man zou meer dan welkom zijn.

Burst speelde de laatste match van de heenronde met:

Joachim Vermeulen, Inez Beeckman, Niels D’Haese, Niels Van Wynendaele, Ruben Van Belle, Pieter Kiekens, Kim De Prez, Dimitri De Vlaminck, Kevin Pardon, Davy Van Boxstael en Jordy Van Oudenove.

Op de bank zaten: Steve De Cooman, Laurent Neufkens, nieuwkomer Laurens Van Steenberge en terug van weggeweest te zijn: Jonathan Paerewyck. Het zou er voor ons op aankomen om de eerste 20 minuten zonder kleerscheuren door te komen. Wie weet zou er misschien wel meer inzitten.

We kozen opnieuw om tegen de wind in te spelen zoals vorige week. Nu maar te hopen dat het geluk aan onze kant was.

Maar alle goede voornemens werden meteen de kop ingedrukt na een fantastische slalom van hun goudhaante Ben Achmed. De snuffelronde moest nog goed en wel beginnen of we stonden al in het krijt.

We bleven niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar de gelijkmaker.

Een mooie lange bal op Pardon, die kapte zich goed vrij en speelde de bal net iets te scherp naar de inkomende ploegmaat. Indien het vizier wat beter ingesteld zou zijn, had dit best een reuzekans kunnen worden.

Maar dat er dreiging was, dat was zeker. Sottegem heeft zoals reeds gezegd een paar klasbakken in huis.

Mooie combinaties, soms knappe individuele acties, maar Niels Van Wynendaele liet telke male zien waarom hij wel zijn stekje verdiend in het 1ste elftal.
Knap verdedigd Niels !

Ook aanvallend was deze nieuwkomer aanwezig.
Bij een gemeten vrije trap van Dimi bleef de bal wat hangen. De afvallende bal was voor Niels, maar deze werd zonder medeleven afgeblokt door een blauw/geel been.

In de skrimitch was Burst te onmondig om gevaarlijk te zijn. Hier zat er wel meer in.Burst bleef de gevaarlijkste ploeg en bij vele doelpogingen was Dimi de aangewezen man om de bepalende voorzet/pass/vrije trap/hoekschop te geven.
Bij een prima voorzet kwam de bal bij Kim. Prachtige controle en minstens even knappe trap op doel en dit in de draai. Bal ging maar net over.

Wederom was Niels VW betrokken bij een aanval. Hij kopte een uittrap ver naar voren, maar de bal werd onderschept door een Sottegemse verdediger. Deze wou de bal terugspelen op zijn doelman, maar het scheelde echt niet veel of Kevin ‘ Usain Bolt ‘ Pardon zat er tussen.

Met nog 5 minuten voor de rust was daar opnieuw het Olympic-army. Een tussendoortje van Kevin naar Niels VW, maar deze kwam iets te kort om de doelman in verlegenheid te brengen. De thuigoalie werkte de bal onorthodox weg tot bij die andere Niels. De twijfel kroop in diens schoenen en weg was kans. Reuzemogelijkheid en de 1-1 zou meer dan verdiend zijn.

We gingen rusten bij een zeer gevleide Zottegemse voorsprong.

Wat onthouden we van deze eerste helft:

-          Sottegem niet overtuigend

-          we best onze plan kunnen trekken met een ‘vereedeld basiselftal’

-          quote van de avond na een fout op Sottegemse speler die moord en brand schreeuwt: “ Anders moeje gon snookeren bij Ramon “. Dank L Andries voor deze profetische woorden.

De wedstrijd startte de 2de helft met dezelfde spelers langs beide kanten waarmee de wedstrijd begonnen was.

Onze gladiatoren werden opgepept en ook gewaarschuwd voor de verschroeiende 1ste 20 minuten van de thuisploeg.
Dit werd ook bewezen in minuut 1.

Goed dat de maker van het 1ste doelpunt zo egoïstisch was om zelf de bal in de bovenste ring te trappen. Het had een pak gevaarlijker geweest indien hij de bal had klaargelegd voor zijn ploegmaat.

De bal ging goed op en neer en Burst bleef geloven in de gelijkmaker. in minuut 54 was er een klein akkefietje op de linkerflank.
Bij fout voor Burst legde Dimi de bal goed. De nummer 16 van Sottegem Mehdi Djelassi moet helemaal van de kaart geweest zijn toen hij in de loopbaan van Dimi liep. Dimi kon de speler niet meer ontwijken en Djelassi ging KO tegen het canvas. Tumult alom uiteraard bij de thuisploeg, maar het was in feite de heer Djelassi zijn eigen fout. Onbegrijpelijk dat Dimi ervoor geel kreeg, want er was nooit de intentie om de speler te raken.

Bij dezelfde vrije trap kwam de bal bij Niels D. Deze nam de bal in 1 tijd op de slof en trapte hem onhoudbaar binnen. Van Basten was er niets tegen. Wereldgoal en 1-1 gelijk.

Het smaakte naar meer en Burst duwde wat door.

Dreiging was er via Davy en opnieuw Niels D, maar deze keer ranselde de thuisgoalie de bal knap uit zijn doel in hoekschop.
Dimi zette zich achter de bal en schilderde hem Picasso-gewijs op de kruin van de captain. Ruben buffelde de bal in de verste hoek binnen. Als een volwaardige captain leidde hij zijn team naar een 1-2 voorsprong.

Met nog een kwartier te spelen zaten we meer dan op rozen. Het moet een ganse rozenkrans geweest zijn. Sottegem kon er tot nu toe zo goed als niets tegenover zetten.

Luc zou nog de moegestreden Davy vervangen door de wederoptredende Jonathan en ook Steve kreeg nog een goede 5 minuten speeltijd. Tussendoor had Joken zijn nut nog eens bewezen om gepast tussenbeide te komen.

We waren toen al in minuut 87 toen we van de hemel naar de hel gingen.

Sottegem kreeg een vrije trap. Uiteraard de bal zo ver mogelijk naar voren trappen, maar het ronde ding werd weggkopt door een Burstse verdediger in de voeten van Delplace. Deze aarzelde niet en trapte de 2-2 zonder aarzelen binnen.
Balen als een stekker heet dat. Maar het zou daar niet bij blijven.
Maar 3 minuten later werd de bal in onze kleine baklijn niet goed weggewerkt en het was opnieuw Ben Achmed die de 3-2 eindcijfers vastlegde.

De ontgoocheling was ontzettend groot en te begrijpen. Duizend-en-één vragen hoe het toch kwam dat we op 3 minuten tijd de voorsprong uit onze handen zagen glippen.

Maar hoe dan ook, het stond 3-2 voor Sottegem.

En als we de harde cijfers er mogen bijleggen: Danny Herregodts – KFCO Burst: 2-0

Nochtans mogen alle spelers ontzettend fier zijn op zichzelf en hebben ze er alles aan gedaan om punten mee te nemen naar den Oudendijk.

 

Volgende week is er de 1ste wedstrijd van de terugronde en spelen we in

‘De Hel Van De Lindekouter ‘ tegen titelfavoriet KRC Bambrugge.

We gaan er alles aan doen om er een goed resultaat neer te zetten en hen het zo moeilijk mogelijk maken.
Met onze ingesteldheid moeten we hun meer dan gevleide winst in de heenronde teniet kunnen doen en wie weet komen we wel met de 3 punten naar huis. Supporters allen op post en aan de spelers: ontzettend veel plezier, geniet ervan !!

Geel:
Dimi, Kevin, Pieter

Vervaningen:

Davy door Jonathan

Dimi door Steve

KFCO Burst - Windeke

Wedstrijdverslag KFCO Burst – KVV Windeke: 2 – 0                                29 november 2015

 

Zondag 29 november. Een dag waar er sportief heel wat te gebeuren viel.

Allereerst de Davis-cup waar de dappersten der Galliërs tennisgeschiedenis konden schrijven bij winst tegen Murray en co.

En wie weet kon Nijs nog eens Van Aert de loef afsteken in de Hamse modder of zou Leekens Bob Peeters deze keer wel sms’en om hem succes te wensen bij zijn nieuwe ploeg ?

Belangrijke sportzaken, maar vooral was het bij ons te hopen dat de blauw/zwarten de 3 punten nog eens op de Oudendijk konden houden.

Zeker met het oog op een heel lastig 3-luik: Sottegem, Bambrugge en Lebeke-Aalst voor de winterstop.

Vandaag dus Windeke. Een ploeg die zich stevig nestelde op een veilige 10de plek van het klassement. Ze hadden een wisselvallig parcours achter de rug met enkele ups en downs, maar beschikte wel over een meer dan stevige en goede ploeg.

Van onze kant enkele wissels door verschillende factoren.
Eerst en vooral van harte proficiat aan Pieter Kiekens om de netten te verdedigen van de beloften en hij mede hierdoor zijn stek veroverde op de bank van het 1ste elftal.
Voor de belangrijkste wissel van Lucs team moest je kijken naar de man tussen de palen.

Hier verving Joachim Vermeulen de alom geprezen Dieter Malfait. Geen gemakkelijke opdracht me dunkt, zeker te weten dat Joachim zelfs op het einde van vorig jaar zijn handschoenen aan de haak hing en er toch vandaag moest gewonnen worden.

Maar Joachim trainde heel goed deze week en bereidde zich prima voor. Ook zou hij van zowel spelers als trainersstaf het vertrouwen krijgen om er een goede en degelijke wedstrijd van te maken.
Verder kwamen Davy Van Boxtael en Dominik De Corte terug in het team en Niels Van Wynendaele mocht ook voor het eerst dit seizoen aan de wedstrijd beginnen.

Burst speelde dus met: Joachim Vermeulen, Dominik De Corte, Reinout Declef, Norbert Haba Kolie, Ruben Van Belle, Niels Van Wynendaele, Dimitri De Vlaminck, Dries De Vis, Kevin Pardon, Davy Van Boxtael en Koen Landuyt.

Op de bank zaten: Steve De Cooman, Pieter Kiekens, Jordy Van Oudenhove en Inez Beeckman.

Ondanks het haast buitenaardse werk van Luc Andries om het veld speelklaar te krijgen wisten we dat het vandaag heel zwaar zou worden.
De eerste minuten lag het er nog speelbaar bij, maar eens de 22 krijgers er zouden op strijden werd het moeilijker en moeilijker.

Maar ook de wind zou het voetballen niet eenvoudiger maken en zou terug scherprechter worden wat het verloop van de wedstrijd betrof. Burst koos ervoor om in de 1ste helft tegen de wind in te spelen en zo te teren op een brilscore bij de rust.

Al in de 2de minuut was Windeke gevaarlijk. Ze kregen een vrije trap op een heel aantrekkelijke plek en met de wind in ons nadeel zou het nog meer opletten worden.
Met zijn metsersoog zette Joken zijn muur waterpas. Dit bleek echt vakmanschap want de bal van De Vroe werd goed afgeblokt.

Burst liet niet lang op zich wachten. 2 minuten na de vrije trap was er een mooi samenspel via Koen en Davy. Deze laatste stuurde Rein mooi in het straatje. Zijn voorzet belandde opnieuw bij Koen, maar zijn bal ging maar net over.

Dat Windeke niet kwam om zich te laten ingraven was wel duidelijk. Met nog geen 10 minuten gespeeld te hebben waren ze opnieuw gevaarlijk via een tegenaanval, maar de poging ging maar nipt naast. We werden gewaarschuwd.

Niet veel later zou Joken zich een eerste maal tonen op een schot in de korte hoek, maar hij ging goed plat.

In minuut 10 zagen we een knappe actie van Ruben. Hij bediende subtiel Rein en die schilderde de bal knap voor. De doelman verkeek zich op de bal ( met de wind geen gemakkelijke klus ), maar Kevin kon niet profiteren van de situatie.

Op het kwartier opnieuw Burst.
Het was haast Messiaans hoe Koen zich wurmde door de Windeekse verdediging, maar laat ons ook eerlijk wezen: een meer dan prachtige redding van de bezoekende doelman. Hier verdiende Koen een doelpunt, maar ook de safe was knap. Jammer dat de vingertoppen iets te lang waren.

De hoekschop die er op volgde werd door Ruben op een haar na gemist.

Bij de aanval van Windeke die eruit voortvloeide moest Joken zich andermaal tonen. Alsof hij niet anders deed dan te keepen pakte hij ook de volgende bal. Om zolang niet in het doel gestaan te hebben, fietste hij tot nu toe een foutloos parcours.

De volgende aanval begon wederom bij de captain. Deze keer vanop de linkerflank rukten de blauw/zwarte troepen naar het front. Bij de voorzet van Dimi duikte Niels VW op zijn Van Persies naar de bal, maar ook deze keer ging de bal er niet in. Knap gedaan.

Voor het half uur was er een aardige combinatie van Windeke te noteren op hun linkerflank. Bij een bal tussendoor kwam er uit het niets een Windeekse aanvaller alleen voor Joken, maar opnieuw gaf onze istant-goalie zich niet gewonnen en maakte de poging onschadelijk met een heuse kattensprong.

Niet veel later mocht hij zich opnieuw onderscheiden.
Wanneer er een opnieuw een Windeekse speler voor hem kwam, maakte hij zich goed breed, hield goed het overzicht en legde hij de aanvaller het zwijgen op door de bal mooi in 2x te pakken.

Met nog 10 te spelen kreeg KVV een vrije trap op een niet onaardige plaats. En met de wind op het gezicht wisten we dat het steeds gevaarlijk was. De muur werd opnieuw vakkundig opgesteld en de speler in kwestie zette zich achter de bal.
De bal ging echter niet rechtstreeks naar doel, maar wel breed gelegd op de vrijstaande man. Deze gaf de bal heel goed voor, maar het geluk was aan onze zijde en de bal scheerde nog net de bovenkant van de lat. Mooi ingestudeerd door de bezoekers en ietwat onoplettend van onze kant. Maar soit, geen doelpunt tegen en dat is wat telde.

Nog enkele zaken die vermeld zouden kunnen worden voor de 1ste helft:

Voor sommige Burstenaars zouden ze de offside-regel misschien beter afschaffen en een meer dan puike wedstrijd tot nu toe van de nieuwe spelers die omzeggens geen wedstrijdritme in de benen hebben.
Maar we gingen wel de rust in met het beoogde resultaat. De 2de helft met de wind in de rug zou en moest er gescoord worden.

Al van bij het begin van de 2de helft was Burst dreigend. Na een knappe bal van Dries in 1-tijd naar Rein mocht deze laatste vrij voorzetten. Of het de bedoeling was of niet dat weet ik niet, maar de bezoekende goalie moest wel alles uit de kast halen om de voorzet van Rein van onder de lat te houden. Met Rein zijn alom geprezen traptechniek ga ik er vanuit dat dit wel degelijk de bedoeling was. Mooi gedaan !

Na 10 minuten werd aan Burst een vrije trap toegekend. Nog voor iedereen goed gepositioneerd stond greep Dries zijn kans. Als een duivel uit een doosje trapte hij de bal razendsnel en verrassend op doel vanop zo’n 50 M ( kon ook minder zijn, maar dat komt minder heroisch over natuurlijk) en deed dit nog lang niet zo slecht. De doelman stond ver uit zijn doel en de bal ging maar net over. Knap gedaan. Met veel lef, vertrouwen en overtuiging !!

Nadien volgden er enkele mooie combinaties op, maar de laatste pass was steeds wat onzuiver waardoor de kans weg was.
Wel was Norbert tot nu toe aan het spelen alsof hij van een andere planeet kwam. Heer en meester in zijn vak: positioneel beresterk en niemand die hem voorbij kon.

Windeke kwam beter in de wedstrijd. Ze voetbalden net ietsjes beter, wonnen meer duels en hadden haast altijd de 2de bal ( voor de voetbal-leken: dit is de bal na een uittrap, hoekschop, vrije trap, ….. . Een belangrijke baltoets om onder andere een aanval in elkaar te knutselen)

Maar net op het ogenblik dat we dat tikkeltje minder aan het spelen waren was daar de tandem Koen/Kevin.
Kevin stuurde de bal enig mooi tussen verschillende Windeekse benen naar Koen en die legde haast nog mooier de bal overhoeks in het mandje. 1-0 en op rozen.

Niet veel later kon het 2-0 zijn.

Opnieuw een prachtige actie van dezelfde tandem, maar nu legde Kevin de bal breed op de inlopende Dimi.
2-0 dacht zowat iedereen, maar opnieuw een knappe tussenkomst van de Windeekse nummer 1. Mooie actie, maar misschien nog een mooiere safe van De Smet. De hoekschop die er op volgde raakte maar nipt de lat en er volgde een 2de hoekschop voor Burst.
De bal werd nu laag gespeeld naar Kevin. Deze gaf de bal, wat op het 1ste gezicht leek, nonchalant voor naar de 2de paal maar niemand kon zijn voet er tegen zetten. Knappe bal van Kevin. Hier zat er ook meer in.

We voelden dat dat ene doelpunt niet genoeg zou blijken om de lakens definitief naar ons te trekken.

In minuut 26 was er een knap samenspel van de bezoekers en mocht de tegenstander op doel gaan. Wat volgde was ‘ de Joachim Vermeulen’ show. Eerst pareerde hij een bal in de rechterhoek, daarna wierp hij zich vol overgave in de baan van de bal bij de rebound en als dat niet genoeg was, hield hij de tegenstanders van een doelpunt met een tegenvoetse beenveeg.

Hier bewees Joachim dat de ploeg op hem kan rekenen wanneer het er echt op aan komt en dat hij in staat is om punten te pakken voor zijn ploeg. Super gedaan goalie !!

Windeke voelde de bui al hangen en wist dat er vandaag niet zou gescoord worden. Integendeel, ze zouden er nog eentje binnenkrijgen.
Hoofdrolspelers voor het 2de doelpunt waren: Inez, Jordy en Kevin.
Inez speelde de bal goed overhoeks naar Jordy die op zijn beurt Kevin bediende.
Kevin haalde een onwaarschijnlijke dribbel uit zijn toverhoed. Hij zette Neymargewijs 2 directe verdedigers in de wind en bediende een goed gevolgde Inez.

Deze laatste nam het geschenk met beide handen, maar vooral met zijn rechtervoet, aan en legde de 2-0 eindcijfers vast.

Match gespeeld en de 3de punten waren voor ons !! Het zal de spelers, trainers en iedereen die een Olympic hart met zich meedraagt veel deugd doen.

Enig minpunt van de wedstrijd is de hele resem gele kaarten waardoor er volgende week enkele spelers de verplaatsing naar het ‘ Jules Matthijsstadion’ moeten missen.

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 5 december om 20:00u.
Supporters allen op post !

Doe zeker jullie marcelleken aan, wat viks op de borst want tzal friskes zijn en smeer jullie kelen om de spelers naar de overwinning te schreeuwen.


Tot dan !!

Vervangingen:

Davy door Jordy

Niels VW door Inez

Dimi door Steve

Geel:

Dries, Dominik, Niels VW en Koen

 

 

Kluisbergen - KFCO Burst

Wedstrijdverslag Sportief Kluisbergen – KFCO Burst: 3-1                   21 november 2015

 

Op de 13de speeldag van de reguliere competitie moesten we naar het verre, maar o zo mooie, Kluisbergen. De stad van de Kluisberg, op de rand met Henegouwen en West-Vlaanderen.

Het moet zowat de verste verplaatsing zijn. De GPS gaf toch een mooie 56km op de teller.

Kluisbergen, vooral bekend om zijn prachtige Kluisbos en de alom gevreesde Kwaremont. Maar het idyllische dorpje heeft ook 2 voetbalploegen, namelijk KFC Kluisbergen en Sportief Kluisbergen.
Het was deze laatste die ons vandaag zou partij geven.

Sportief Kluisbergen kende een dramatische start, met 6 nederlagen op rij. Het is een ploeg die vorig jaar nog uitkwam in 3de Provinciale, maar ook promoveerde naar 2de. Volgens een supporter hadden ze geen nieuwe spelers binnengehaald omdat het bestuur ervan uitging dat ze met de huidige kern het ook wel gingen rooien.

Maar na die 6 nederlagen hebben ze toch een hele mooie inhaalbeweging gemaakt en zich stilaan gesetteld op een mooie en veiliger 12de stek.

Van onze kant weinig nieuws wat betreft het 1ste elftal.
Op zaterdag verloor onze beloftenploeg wel hun wedstrijd, maar nadien werden ze toch in de watten gelegd door onze lieftaliige Annemie. De vrouw van de voorzitter hield woord en trakteerde de jonge veulens op heerlijke scampi’s. Waarvoor dank !!

Laten we nog meedelen dat heren Jonathan Paerewijck en Davy Van Boxstael hun wederoptreden maakten bij de beloften, zowel als speler als als scheidsrechter en dit met brio deden. Ook oprechte dank om deze taak op zich te nemen, anders was er waarschijnlijk geen wedstrijd geweest. Bij verdere interesse kunnen er cursussen gevolgd worden georganiseerd door de KBVB. Wie weet schuilt er wel een nieuwe De Bleeckere in jullie.

Verder naar het 1ste elftal.
De sportieve cel selecteerde volgende spelers:

Dieter, Reinout, Dimi, Dries, Inez, Norbert, Ruben, Kim, Koen, Niels D en Kevin.
Op de bank zaten: Laurent, Niels VW, Jordy en Dominik.
Reeds 3 spelers die de ziekenboeg mochten verlaten. Laat ons hopen dat er nog een heel deel bij komen.

Geen reservedoelman op de bank omdat Joachim wat last had.
Het is in het verleden steeds goed meegevallen, het zou moeten lukken dat er vandaag iets met Dieter zou gebeuren.

Voor de wedstrijd was de afgevaardigde van Sportief Kluisbergen nog naarstig aan het werk het overtollige water van het veld te verdelen.

De regen van de voorbije dagen zou een scherprechter zijn tijdens het duel. Veel zou er niet gevoetbald worden, het zo meer Powerplay worden. Met dit weer zouden er waarschijnlijk bij andere wedstrijden verrassingen te noteren vallen. Laat ons hopen bij ons niet.

Al van de 1ste minuut zorgde Burst voor het gevaar. Niels speelde Rein op rechts aan, maar zijn voorzet viel in de handen van de thuisgoalie.

De bal terug leggen had misschien een betere optie geweest, maar er moet daarvoor ook de mogelijkheid zijn.

3 minuten nadien de eerste aanval van Kluisbergen. Zowat de hele Burstse ploeg stond uit positie waardoor er defensief een man tekort was. Nog een geluk dat de spelers van Kluisbergen zo overdonderd waren door het overtal dat ze niet direct wisten hoe ze het zouden aanpakken.

Dat het veld quasi onbespeelbaar was zou snel blijken. Dimi had een mooie diepe bal in huis naar Kevin. Deze wou de bal meesterlijk meenemen in de loop, maar de modder besliste er anders over en hij moest dan maar zonder bal op doel afgaan.

Mooie mogelijkheid de kiem ingesmoord.

De kansen zouden moeten komen van de flanken, want centraal was het al geploeter dat de klok sloeg. Met de bal aan de voet lopen was geen optie, combineren was ook uit den boze en deftige passes waren op 1 hand te tellen.

Iets voor het kwartier was er een foutief getrapte doeltrap van de thuisportier. Kevin zat er goed tussen, maar had misschien iets sneller moeten beslissen om te passen want er waren mogelijkheden bij de vleet. Opnieuw ook het veld dat alles behalve ideaal was.
Maar dit was voor de beide ploegen zo, dus veel over palaveren gaan we niet meer doen.

De feiten waren zoals ze zijn en veel kon er niet aan veranderd worden.

(tenzij de wedstrijd aflassen, maar daarvoor kwamen we van een paar blokken te ver )

Op het kwartier was daar de eerste balaanraking van onze doelman.

Na een vrije trap voor Sportief werd de bal mooi verlengd naar de rechterkant. De voorzet die er op volgde was ook best aardig, maar de afwerking was te zwak om ons sluitstuk in verlegenheid te brengen. Doch we waren gewaarschuwd.

Bij de tegenaanval die er uit voortkwam werd Niels foutief gestopt op een niet onaardige plaats. De afstand was een kolfje naar de hand van Dimi.

Nog voor dat de bal aangeraakt werd stond de 0-1 op mijn blad. Knap getrapt van onze nummer 7.

Bij een terugspeelbal van Ruben op Dieter werd de bal over iedereen en alles gedropt.

Haas Kevin was sneller dan de Kluisbergse schildpadden, maar zijn poging werd knap gepakt door de Kluisbergse Xavier Waterslaeghers. Hier houdt hij zijn ploeg van de 0-2.

Wat er op volgde moet zowat de wet van Murphy zijn.

De wet luidt:

"Anything that can go wrong, will go wrong"

(vrij in het Nederlands vertaald: als iets mis kan gaan, dan gaat het ook mis)

Kluisbergen had eigenlijk zo goed als geen kans bijeen gevoetbald tot in de 20ste minuut Van Hessche zijn duivels ontbond. Op een lange bal was hij sneller dan zijn directe verdediger en trapte hij de gelijkmaker binnen. De 1-1 viel zomaar uit de lucht gevallen. Herbeginnen dus.

Als nog niet genoeg was had Kim zich ervoor gekwetst en werd gewisseld door Niels VW.

Niels die er wel zin in had tijdens de opwarming en het ook goed zou doen.
Hopelijk herstelt Kim snel want hij was de laatste tijd sterk bezig.

Maar als klap op de vuurpijl was er het uitvallen van Dieter.

Net nu er geen reservedoelman op de bank te bespeuren was.
Wat nu gezongen ????? en wie nam (letterlijk dan) de (keeper)handschoen(en) op ???

Het zou Jordy worden die die taak op zich zou nemen.
Om het met de woorden van Vosken te zeggen: “ Met Jordy kunt ge nog naar den oorlog”

Bij deze wil ik Jordy bedanken voor zijn schitterend optreden.
Niet alleen deed hij het fantastisch, maar de medaille voor Moed en Zelfopoffering mag hij ook op zijn borst spelden.

We willen bij deze ook Dieter een spoedig herstel wensen, met de nadruk op Spoedig.

Niet alleen een topgoalie kwijt, maar ook de captain.

De Dimi nam de verantwoordelijkheid op zich om de ploeg voor te gaan in de strijd en stroopte de band op zijn gespierde biceps.

Maar er moest nog meer dan een uur gevoetbald worden.

De eerste kans na de wissels was zelfs voor de blauw/zwarten. Kevin kwam in balbezit na een vrije trap voor Burst, maar de thuisdoelman redde met de voet.

Op het halfuur kreeg Ruben een gele kaart. Op zich als verdediger niet zo verwonderlijk, maar het was de manier waarop de ref er mee omging.

Indien de jonge heer De Cuyper consequent zou geweest zijn, had hij 2 spelers van Kluisbergen op dezelfde manier moeten bestraffen voor dezelfde actie als Ruben, maar dit weigerde hij.

De frustraties begonnen op te komen en eigenlijk volledig te begrijpen.

In de 1ste helft viel enkel nog een knappe tussenkomst van onze instant-goalie Jordy te bespeuren.

We gingen voor de 2de keer op rij rusten met een 1-1 tussenstand.

Indien het veld er nog niet slecht genoeg bij was, werden hierboven de watersluizen open gezet.
Met de regen erbij daalde de temperatuur aanzienlijk, wat het schrijven niet gemakkelijker maakte.

Al van bij de start van de 2de helft moest Jordy zich tot 2x tonen.
Eerst op een schot op doel die hij knap pakte. Nadien kwam hij goed uit op een voorzet en bokste de bal voor de neus van een aanvaller weg. Mooi gedaan Jordy.

Langs beide kanten werd er zo goed als niet gevoetbald. Langs onze kant slopen er wat onzuiverheden in de passes en liep het niet zoals we allemaal zouden willen.
Au contraire.
Op het uur kreeg Sportief een vrije trap. Afleidend uit de aanloop van Stockman zag je dat hij voor zijn kans zou gaan.

Jordy werd, me dunkt, het zicht wat belemmerd en de bal verdween tegen de binnenkant van het zijnet in doel. 2-1 op de teller.

Murphy speelde nog steeds mee en was niet van plan om snel weg te gaan.

Op korte tijd vielen 3 gele kaarten te noteren.

Eerst was er de gele kaart van Inez, daarna 1 voor Niels VW en niet veel later voor die andere Niels. Niels D’Haese en Inez zagen hun 3de gele kaart voor hun neus verschijnen en beseften wat dit inhoudt.

Maar de lijdensweg duurde nog wat langer. Niet zolang en met dezelfde omvang als die van Jezus Christus himself, maar toch ….

Op dezelfde wijze als het 1ste doelpunt en met dezelfde maker als het 1ste doelpunt werd ook hun 3de doelpunt gemaakt. Nu moet de bal zowat de hele lengte van het veld onderweg geweest zijn alvorens Van Hessche zijn 2de van de middag in het mandje legde.

Jordy was kansloos.

Nadien had Jordy nog een paar goede tussenkomsten in huis en werd Ruben als targetspits vooraan geposteerd.

Burst was nog dreigend bij vrije trappen en hoekschappen, maar telkens werd de bal afgeblokt door een Kluisbergenaar.

Burst was niet zichzelf, maar ook de scheids maakte geen beste indruk.

Zelfs bij een collectief appèl voor hands na een vrije trap kwam de bal niet op de stip.
Murphy was zowat de hele wedstrijd aanwezig en dan kan je nooit een wedstrijd winnen. Misschien de wedstrijd die nodig was om er terug voor 100% tegenaan te gaan de komende week/weken.
Want dan spelen we tegen Windeke. Hopelijk kunnen we de 3 punten thuis houden, om dan de week nadien met volle moed de scalp van Sottegem te pakken.

Supporters op post en veel succes aan de gladiatoren.Vervaningen:

Kim door Niels VW

Dieter door Jordy

Niels D door Laurent

Geel voor:

Ruben, Inez, Niels V en Niels D

Meer artikelen...

  1. KFCO Burst - Ardennen

Hoofdsponsor

apf