KFCO Burst - Erembodegem

Wedstrijdverslag KFCO Burst – Erembodegem 12 april 2015

Ploegopstelling Kfco: Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert, Delclef Reinout,De Ridder Tom , De Vlaminck Dimitri ,Paerewyck Jonathan,De Cooman Steve,Van Boxstael Davy,Neufkens Laurent, Sylla Harouna,De Ridder Anis ,Van Oudenhove Jordy,Vermeulen Joachim.

De voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen kondigde zich aan als een moeilijk obstakel richting titel, de goed op dreef zijnde bezoekers van Erembodegem waren er op gebrand om ons het vuur aan de schenen te leggen en zo de titelstrijd nog iets spannender te maken naar het einde toe. Wetende dat we in de heenwedstrijd daar aardig wat weerwerk gekregen hebben, kondigde deze wedstrijd zich aan als “ niet “verliezen zou al mooi zijn. Coach Luc kon op iedereen die de laatste weken gespeeld had een beroep doen en startte met hetzelfde elftal die de laatste wedstrijd gewonnen had.

Burst kon zich geen betere start wensen, pas 2 ‘ ver of Davy brengt met een verre inworp de bal in de 16, deze kan doorgekopt worden door Ruben waarna de Lorre er zijn hoofd tegen zet en de 1-0 al naast de verbouwereerde bezoekende doelman binnen knikt, van een droomstart gesproken. Erembodegem – met windvoordeel gestart – trekt er zich weinig van aan en neemt het initiatief in eigen handen door resoluut naar de aansluitingstreffer te zoeken. Onze verdediging blijft- onder impuls van een sterk centraal duo – ijzig kalm en laat zich niet in de problemen brengen door de powerplay van Erembodegem. Rond de 20’ is er even paniek in de Erembodegem defensie wanneer Davy terug met een verre inworp voor paniek kan zorgen. In de 24’ wordt een corner van Dimi laag overgenomen door Steve , doch deze zijn schot wijkt nog af richting doel. In de 28’ is Erembodegem dicht bij de aansluitingstreffer als een corner door Sidorski in één tijd op de slof genomen wordt , gelukkig voor ons hoog over. Op het half uur mag Steve op een niet onaardige plaats een vrij schop nemen, de gekrulde bal wordt in twee tijden door doelman Persoons overgetikt. Het kantelmoment in de wedstrijd situeert zich in de 42’ als een vrijschop van Erembodegem -vanop 30 mtr- door Van Gerven snoeihard afgevuurd wordt richting doel, een ongelofelijke reflex van Dieter doet de bal op de onderkant van de deklat belanden om via de paal in corner te gaan. Dat was even schrikken want Erembodegem ruikt zijn doelpunt en geeft nog een duw bij als Sidorski in de 44’ de bal in één keer op de slof neemt om – gelukkig voor ons – deze net naast de verste paal naast te zien gaan. Met de arsenal score zoeken we de kleedkamers op.

Terug uit de kleedkamers start Burst – deze keer met windvoordeel – het felst , Steve bediend Reinout op de flank die op zijn beurt Davy langs het lijntje diep stuurt, de gemeten voorzet van Davy bereikt de Lorre die met een buffelstoot in de 48’ de 2-0 op het bord prikt, helemaal geen verhaal voor de bezoekende doelman op deze mooi afgewerkte aanval. Burst op rozen, maar Erembodegem zou Erembodegem niet zijn als ze zich daar niet direct bij neerleggen, in de 51’ zorgt een scherp vluchtshot naar de eerste paal ervoor dat Dieter alles uit de kast moet halen om zijn netten ongeschonden te houden, daarmee komt hij op een onzachte manier in aanraking met de paal wat even voor paniek zorgt bij de technische staf, Dieter wordt weer opgelapt en in de 54’ is hij alweer bij de pinken bij een hard shot van de bezoekers .Rond het uur gaat een drop bal van Steve – op zijn gekende wijze – net over het doel . Wanneer Dimi in de 65’ een corner mag trappen is daar de dekselse Lorre die terug met het hoofd zijn 18e van het seizoen scoort en tevens een hattrick, 3-0 en nu spelen we helemaal bevrijd en ligt de titel voor het rapen. Verdiende overwinning en als vanuit de tribune ons het nieuws bereikt dat dichtste achtervolger Borsbeke verrassend verliest van Denderleeuw is het hek helemaal van de dam, KFCO kampioen en dat is zeker oververdiend, nu al 19 wedstrijden van de 28 zonder nederlaag en 11 wedstrijden na elkaar zonder puntenverlies. Proficiat aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen tot het veroveren van deze titel. Naar tweede provinciale volgend jaar!!!

Er was geen geel

Vervangingen: 70’ Davy door Anis , 77’ Steve door Sylla , 80’ Reinout door Jordy.

Volgende wedstrijd zondag 19 April 2015 om 15.00h op verplaatsing naar Baardegem.

Verslaggever : Luc Andries

Kerksken - KFCO Burst

Wedstrijdverslag Kerksken - KFCO Burst – 29 maart 2015

Ploegopstelling KFCO : Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert, Delclef Reinout,De Ridder Tom , De Vlaminck Dimitri ,Paerewyck Jonathan,De Cooman Steve,Van Boxstael Davy,Neufkens Laurent, Sylla Harouna,Goubert Joost,Van Oudenhove Jordy,Vermeulen Joachim.

Voor de verplaatsing naar het nabije Kerksken kon Luc terug beroep doen op Tom D.,deze kwam terug in de basis ten koste van Joost die terug naar de dug-out verhuisde, Davy nam in tegenstelling tot vorige week de basisplaats in van Jordy waardoor Jordy ook in de dug-out kwam te zitten. Anis was belet door werkomstandigheden en ook Tom H. was nietj bij de kern deze keer, de plaatsen worden duur naar de laatse eindjump van het seizoen. Daar de weergoden opteerden om alle hemelsluizen te openen en ook de rukwinden de baan op te sturen, konden we van op voorhand weten dat er verrassende uitslagen in de maak waren, hopelijk niet in ons nadeel deze keer.

Nog maar net afgetrapt en we konden al zien dat het geen spektakelwedstrijd kon worden, het plein lag er zwaar bij en de wind blies de bal naar een andere plaats dan waar je hem wilde hebben, spelen langs de grond werd bemoeilijkt door het afremmen van de bal in de modder. Het eerste shot op goal was van Steve,de keeper stond op de juiste plek om de bal te pakken.Ook Jona kreeg nog voor de 10’ de bal eens in de voeten, zijn shot ging jammer genoeg voorlangs. In de 11’ was er enige animo toen een thuisspeler wel heel hard inging op captain Dieter terwijl deze de bal klemvast had, het leverde een gele kaart op voor de bezoekers en gelukkig geen kwetsuur voor de Dieter die na verzorging en een goede vloek weer verder kon. In de 13’ kreeg Lorre de bal mooi aangespeeld , hij draaide zich prachtig vrij en besluit dan om deze reuzenkans veel te zwak richting doel te trappen en zo de score nog niet te openen. Op de 23’ heeft de Lorre weer geen geluk als de verre uittrap van Dieter door hem terug niet krachtig genoeg kan getrapt worden . In de 32’ versiert Davy een corner, Dimi trapt deze tot aan de eerste paal waar Tom D. laagkoppend de 0-1 op het bord prikt.In de 40’ verstuurd Davy een voorzet naar Lorre, die over kopt. Net voor de rust krijgt Kerksken een vrijschop centraal voor doel op een kleine 20 meter afstand, Van Mol trapt rechtstreeks en keihard doch Dieter pakt klemvast. Met het kleinste verschil gaan we de kleedkamers opzoeken.

Terug gestart in de tweede helft is het de tweede assistent scheidsrechter die voor het eerste feit zorgt, door aan te geven dat hij niet meer verder kan, de scheids moet dus met één assistent verder wat moeilijk kan zijn in dit pokkeweer.Op corner van ons komen Ruben en Jona nog in de buurt van een doelpunt, ook Dimi kan nog eens hard uithalen alleen voor doel maar zijn shot mist- mede door de strakke wind – de juiste richting om de score uit te diepen. Net voor het uur was er terug enige animo toen Davy duidelijk aan de trui neergetrokken werd in de grote rechthoek, ref Van Mele gaf met de nodige uitbeelding aan dat hij er geen penalty in zag en dat er verder diende gespeeld te worden. Ref is baas dus… verder doen.Op het uur steekt Kerksken nog eens zijn neus aan het venster en komen we goed weg als de bal na corner door de wind plots blijft hangen en er gelukkig voor ons niemand van Kerksken alert reageert op deze fase. Steve jaagt de bal er nog eens net over en op de 83’ moet Dieter op al zijn ervaring beroep doen om een uitbraak van de thuisploeg in de kiem te smoren om zo de gelijkmaker te voorkomen. Na een 5 ‘ blessuretijd was de ontlading groot bij het affluiten van een zwakke wedstrijd die ons wel verdiend de 3 punten opleverde. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg hebben we 9 punten voorsprong op achtervolgers Borsbeke en Idegem maar heeft Borsbeke nog een inhaalmatch op SV Ressegem te goed op paasmaandag.

 

Er was geel voor Dimitri

Vervangingen: 65’ Lorre door Jordy , 77’ Davy door Sylla , 80’ Jona door Joost.

Volgende wedstrijd zondag 12 April 2015 om 15.00h thuis tegen Erembodegem.

Verslaggever : Luc Andries

KFCO Burst - Oudegem

Wedstrijdverslag KFCO Burst – Oudegem 22 maart 2015

Ploegopstelling KFCO : Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert, Delclef Reinout,Goubert Joost, De Vlaminck Dimitri ,Paerewyck Jonathan,De Cooman Steve,Van Oudenhove Jordy,Neufkens Laurent, De Ridder Anis, Sylla Harouna,Van Boxstael Davy,Vermeulen Joachim.

Voor de thuiswedstrijd tegen Oudegem had trainer Luc wat aanpassingswerk voor de boeg, door de schorsing van de beide Tom’s moest er wat gesleuteld worden aan het start elftal. Luc opteerde om Joost in de ploeg te brengen op de plaats van Dominik en Dominik op de plaats van Tom De Ridder. Als vervanger van Tom H. koos Luc ervoor om Jordy na enkele sterke invalsbeurten te laten starten naast Lorre in de aanvalslinie. Dat Oudegem geen cadeau zou worden wisten we van tevoren daar deze met een 12 op 15 nog volop meededen voor de derde periodetitel. Met in het achterhoofd het idee dat enkele km’s verder de topper tussen het derde gerangschikte Borsbeke en de tweede in de stand, Idegem, gespeeld werd, waren we verplicht om de wedstrijd te winnen als we hier een voordeel wouden uit puren.

Het is wachten tot de zevende minuut alvorens we het eerste wapenfeit van de wedstrijd kunnen vermelden, na pas van Jordy op Lorre levert deze een gekraakt shot af die in corner verdwijnt, deze corner levert niks op. Eén minuut later is er echter een zeer grote kans voor Oudegem als een speler alleen voor Dieter opduikt, gelukkig voor ons is Dieter bij de pinken en verwerkt hij het schot in corner. Oudegem trekt zich aan deze kans op en zet alles op alles om het eerste doelpunt van de wedstrijd op te tekenen, echter zonder gerichte doelpogingen te creëren. In de 27’ beland een voorzet van Steve in de voeten van Jona die de bal enkel cm naast de verste paal plaatst, echter aan de verkeerde kant. In de 34’ legt Reinout de bal in de voeten van Jona die deze keer vanuit de tweede lijn uithaalt om de bal een halve meter naast het doel te zien belanden. Burst neemt het spel volledig over en één minuut later komt Jordy enkele cm te kort om eerder op de bal te zijn dan de bezoekende doelman. Norbert krijgt na vrije trap van Dimi een reuzenkans om de score te openen doch een verdediger van Oudegem laat de bal in corner afwijken. Burst voelt dat er meer in zit en als Dimi in de 41’ een corner trapt is Jordy er als de kippen bij om de 1-0 binnen te koppen meteen zijn vijfde van het seizoen ! 1-0 en dat net voor de pauze.

Oudegem komt furieus aan de aftrap van de tweede helft als reeds in de eerste minuut Janssens een streep vanuit de tweede lijn afvuurt die een kleine halve meter over gaat. Burst is gewaarschuwd. In de 49’ kan Lorre op doel afgaan en 2 verdedigers op zich trekken waardoor Jordy zichzelf vrij loopt, Lorre schiet zelf , weg kans daar waar er misschien meer in gezeten had. Oudegem neemt nu het spel weer over en werkt met veel hoge ballen richting grote rechthoek, deze zijn een kolfje naar de hand van Dieter die alles klemvast grijpt zelfs als hij enkele malen getorpedeerd wordt door de tegenstander. In de 60’ mist Jordy de kans om de voorsprong uit te diepen. Ook doelman Devos verkijkt zich eens door de laaghangende zon, gelukkig zonder erg voor hem gaat de bal in corner. In de 63’ mag Dimi een corner trappen, Ruben knikt de verdiende 2-0 tegen de touwen en Burst kan wat meer relaxt gaan spelen. In de 75’ gaat een streep van de eerder ingevallen Anis net voorlangs. In de 80’ kan Oudegem een kopbal van Ruben nog net van de lijn wegwerken om erger te voorkomen. Op de 82’ mag Oudegem op een niet onaardige plaats een vrijschop nemen, routinier Van Damme toont nogmaals dat hij een gave traptechniek heeft een plaats de bal rond het muurtje naast de binnenkant van de paal buiten het bereik van Dieter 2-1 opeens. In de 85’ is er opnieuw een supersafe nodig van Dieter om de gelijkmaker te voorkomen. Na de blessuretijd fluit de scheids de wedstrijd af en zo winnen we deze wedstrijd met 2-1 cijfers. Door het verlies van Idegem bij Borsbeke is de kloof met de tweede Borsbeke 6 punten met nog 4 wedstrijden voor de boeg.

Er was geen geel

Vervangingen: 65’ Dimitri door Davy , 67’ Jordy door Anis , 86’ Laurent door Sylla.

Volgende wedstrijd zondag 29 Maart 2015 om 15.00h Op verplaatsing naar de buren van Kerksken.

Verslaggever : Luc Andries

Denderleeuw - KFCO Burst

Wedstrijdverslag ST. Denderleeuw – KFCO Burst 8 maart 2015

Ploegopstelling KFCO : Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert, Delclef Reinout,De Ridder Tom, De Vlaminck Dimitri Paerewyck Jonathan,De Cooman Steve,Hanssens Tom, De Ridder Anis, Neufkens Laurent,Goubert Joost, Van Oudenhove Jordy,Vermeulen Joachim.

Voor de verplaatsing naar Denderleeuw kon coach Luc terug rekenen op de diensten van Dimitri. Deze kwam dan ook in de basis ter vervanging van Laurent, die deze week op de bank startte. Voor de twee resterende zitjes- die via de beloftenwedstrijd op zaterdag konden verdiend worden - moest Sylla het onderspit delven tegen Jordy en Joost. Wetende dat Denderleeuw nog punten moet sprokkelen om uit de degradatiezone te blijven en ons in de heenwedstrijd 2 punten af had genomen, konden we ons aan een moeilijke wedstrijd verwachten. Ook het feit dat runner up Idegem de avond ervoor gewonnen had en zo terug op 1 punt kwam zou mee kunnen spelen om de druk te verhogen.

Het eerste grote gevaar kwam van de thuisploeg als na drie minuten een ingestudeerd nummertje op corner over gaat. Dat Denderleeuw gretig aan de wedstrijd deelneemt, merken we op aan het feit dat Burst slechts in de 12’ voor het eerst gevaarlijk kan zijn op corner wanneer Steve de afvallende bal gepareerd ziet worden door de thuisdoelman. Na 20’ kan TomH. de bal breed afleggen aan de rand van de grote rechthoek naar de vrijstaande Anis die zijn vizier niet goed geregeld had, waardoor zijn schot ver naast beland. Burst verzamelde nog enkel kansen rond het half uur maar om de een of andere reden komen Tom H . -2 keer zelfs- en Steve niet tot scoren. Denderleeuw focust zich op de counter . Als Denderleeuw in de 38’ een hoekschop neemt zijn ze terug gevaarlijk, gelukkig voor ons zoeft de knal over het doel. In de 40’ steekt Burst nog eens zijn neus aan het venster als na hoekschop de bal voor de voeten valt van Tom D. ,zijn schot beland op de thuisdoelman. Na een overtreding ter hoogte van de cornervlag mag Denderleeuw in de 43’ een vrijschop nemen, de bal wordt mooi in de 16 gedropt waar Kundi Djanni de bal in het doel deponeert 1-0 net voor de rust. Met deze stand gaan we ook de kleedkamers opzoeken.

Tijdens de rust heeft coach Luc beslist om een tactische wissel door te voeren, Dominik wordt vervangen door de Lorre.In de 47’ schildert Steve een vrije trap op het hoofd van Tom D. jammer genoeg komt de bal recht op de doelman ipv ernaast. In de 57’ opnieuw een vrije trap van Steve nu iets buiten de grote rechthoek, de mooi gekrulde bal spat op de deklat uiteen, de rebound wordt door Lorre over gekopt. Burst blijft drukken maar heeft het moeilijk om een gaatje te vinden in het pantser van Denderleeuw. Coach Luc moet Steve in de 66’ vervangen met een contractuur in de dij en in zijn plaats komt Jordy. In de 70’neemt Lorre een zeer snelle vrijschop door naar Dimi te passen, deze zet voor en als een duivel uit een doosje kopt Jordy al zwevend staalhard de bal tegen de netten 1-1 en zeker meer dan verdiend. In de 73’ is er enig animo als de ref op aangeven van de lijnrechter een doelpunt van Lorre afkeurt wegens buitenspel, nochtans stond Lorre dat niet . Burst blijft drukken en als in de 75’ een corner van Dimi beland bij Jordy twijfelt deze niet om deze keer met de voet de 1-2 op het bord te plaatsen, meteen de vierde treffer voor de youngster dit seizoen in het eerste elftal. Denderleeuw probeert om toch nog een punt uit de brand te slepen maar de hoge ballen vormen voor Dieter geen probleem. De 1-2 stand blijft op het bord en de 3 punten zijn binnen.

Er was geel voor : Tom H., Tom D. beiden zijn voor de volgende wedstrijd geelgeschorst.

Vervangingen: 46’ Dominik door Laurent , 65’ Steve door Jordy , 82’ Jonathan door Joost.

Volgende wedstrijd zondag 22 Maart 2015 om 15.00h thuis tegen Oudegem.

Verslaggever : Luc Andries

KFCO Burst - SV Ressegem

Wedstrijdverslag  KFCO  Burst – SV. Ressegem 1 maart 2015

Ploegopstelling KFCO :  Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert,  Delclef Reinout,De Ridder Tom, Paerewyck Jonathan,De Cooman Steve,Hanssens Tom, De Ridder Anis, Neufkens Laurent, Sylla Harouna,Goubert Joost, Van Oudenhove Jordy,Vermeulen Joachim.

Voor de derby tegen de buren van SV. Ressgem kon trainer Luc geen beroep doen op Davy (kwetsuur) en de geel geschorste Dimitri. De vorige week met een blessure uitgevallen Dominik werd speelklaar bevonden en starte de wedstrijd. Door de schorsing van Dimi kwam Tom H. op de linker flank en nam Laurent weer plaats in de spits. Door het zware verlies uit de heenwedstrijd wisten we dat het niet van de poes zou zijn tegen een gretig SV. Een ploeg waar we het altijd moeilijk tegen hebben. Na de verdiende overwinning van vorige week kwam het er  op aan de geslagen kloof met de achtervolgers niet te verkleinen.

De wedstrijd startte veelbelovend voor Burst want reeds in de eerste minuut komt de Lorre al oog in oog met de bezoekende doelman te staan, Lorre besluit ver naast. In de derde minuut legt Lorre de bal af voor Reinout die ook naast besluit. Ook Ressegem laat zich niet kennen en steekt in de 5‘ de neus aan het venster als Scheerlinck na hoekschop net over kopt. In de 13' is er een knappe redding met de voet van de bezoekende doelman op een schot van Jonathan uit de tweede lijn na corner. Ressegem eist de bal het meest op en loert op de counter daar het windvoordeel heeft. Hun snelle uitbraken doen Burst pijn. Olympic probeert rond de 20’ nog eens via Lorre en Tom H. maar zonder echt groot doelgevaar. Het is echter SV. die in de 27’ de score opent als Van Tittelboom van ver met de bal aan de voet enkel mensen opzij zet en vrijgeleide krijgt om in de 16 de bal door de benen van Dieter in het doel te deponeren 0-1.In de 30’ is er een mooie redding van de bezoekende doelman nodig op een schot van Steve om de gelijkmaker te voorkomen. SV. ruikt zijn kans en komt- terug via Scheerlinck- nog aan een reuzenkans ,maar gelukkig voor ons besluit hij naast. We gaan rusten met een verdiende 0-1 ruststand op het bord voor SV

Terug uit de kleedkamer draait Burst de scheve situatie vlug om als in de 47’ Tom D. een perfecte voorzet vanaf de flank schildert op het hoofd van Steve, deze knikt de bal in de verste hoek buiten het bereik van de doelman tegen de netten 1-1. Als in de 51’ Anis enig mooi met buitenkant links de bal tussen de grijparmen van de doelman en de verste paal krult is het plots 2-1 in ons voordeel. Burst krijgt via Anis en Lorre nog enkel reuzenkansen om de voorsprong uit te diepen maar om diverse redenen lukt hun dat niet. SV. is wat van zijn melk en als Anis in de 77’ de 3-1 op het bord prikt is er heel wat protest over al dan niet offside, als de lijnrechter niet vlagt en de ref niet fluit dan …. probeer je toch om de bal in het mandje te droppen zou Boskamp citeren wat Anis dus deed. Wedstrijd gespeelddachten velen,  maar Maesschalck – die de bal via een Burst speler tot bij hem krijgt- dacht daar anders over als hij in de 81’  een enig mooi dropschot over de grijparmen en onder de deklat deponeert en de 3-2 plots op het bord prijkt. Met nog 10’ voor de boeg zonder blessuretijd zou het nog wel eens kunnen mislopen. De beste kans is echter nog voor Burst als Anis in de 87’ de bal breed legt tot bij de ingevallen Jordy,  jammer genoeg is er nog een verdediger sneller op de bal dan Jordy. Met dit laatste wapenfeit besluiten we deze wedstrijd met het kleinste verschil in ons voordeel. Mooie wedstrijd tussen twee ploegen die echt wel voor de overwinning speelden.

Volgende week zondag spelen we tegen St. Denderleeuw dat ons in de heenwedstrijd 2 punten afsnoepte. Opletten geblazen is hier ook weer de boodschap want iedereen wil nog de scalp van de leider proberen te veroveren.

Er was  geel voor : Tom H., Tom D. en Dominik

Vervangingen: 70’ Laurent door Jordy  , 80’ Dominik door Joost , 82’ Tom H; door Sylla.

Volgende wedstrijd zondag 8 Maart 2015 om 15.00h  op verplaatsing naar St. Denderleeuw.

Verslaggever : Luc Andries

 

Idegem - KFCO Burst

Wedstrijdverslag Idegem -Kfco Burst 21 februari 2015

Ploegopstelling KFCO : Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert, De Vlaminck Dimitri, Delclef Reinout,De Ridder Tom, Paerewyck Jonathan,De Cooman Steve,Hanssens Tom, De Ridder Anis, Sylla Harouna,Goubert Joost, Neufkens Laurent,Vermeulen Joachim.

Voor de topper in derde D kon trainer Luc terug beroep doen op Laurent en Steve evenals Joachim. Voor Davy kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Door de hevige regenval van de laatste dagen lag het nochtans zanderig veld er zwaar bij vooral rond de middenstrook. De wedstrijd werd de zaterdagavond afgehaspeld waardoor er heel wat kijklustigen aanwezig waren. De scheidsrechter van dienst dhr. Buysse had geen assistenten waardoor ook voor hem deze de wedstrijd moeilijk zou kunnen verlopen. Met de verloren thuiswedstrijd tegen Idegem nog in gedachten, waren we op onze hoede en was niet verliezen de opdracht.

Nog maar 2’ ver in de wedstrijd of Anis kan al een eerste keer de vuisten van de thuisdoelman testen. Ook Idegem trekt naar voor en als in de 10’ Van Hoorebeeck op een niet onaardige plaats net buiten de grote rechthoek een vrijschop mag nemen houden we ons hart vast, gelukkig heeft Dieter de fase goed ingeschat want met een mooie redding duikt hij de bal in corner. Idegem ruikt zijn kans en heeft het meest balbezit, de schoten van uit de tweede lijn leveren geen gevaar op. In de 20’ is er enige animo over een al dan niet handsbal in de 16 van een Idegemse verdediger, de scheids ziet er geen graten in en fluit niet voor strafschop. Kort erop probeert Pardon het van ver voor Idegem, de bal gaat naast. In de 25’ volgt er een reuzenkans voor Burst als Tom H. de bal tot bij Anis krijgt, de thuisdoelman pakt echter. In de 30’ even paniek als Tom D. bij een onschuldig kopduel met De Bolle een gekloven wenkbrauw heeft. Tom zo hard als hij is laat zich verzorgen en met een omzwachteld hoofd komt hij korte tijd nadien terug het veld op. Nadien bleek dat er 7 hechtingen nodig waren om de wenkbrauw te hechten!! In de 38’ komt ook Burst goed weg als een al of niet overtreding in de 16 door de ref niet gefloten wordt . Het laatste wapenfeit situeert zich in de 43’ als Pardon een zware overtreding maakt op de enkels van Dominik , Pardon komt er goedkoop mee weg want hij krijgt slechts geel. De kwetsuur van Dominik is zo erg dat deze niet meer het spel kan hervatten en aan de rust vervangen dient te worden. We zoeken de kleedkamers op met een logische 0-0 ruststand.

Terug gestart in de tweede helft voel je als neutrale supporter aan dat degene die hier scoort ook de partij in zijn voordeel kan beslechten. Deschrijver van Idegem probeert het 2 keer van ver doch deze pogingen gaan over en naast. In de 60’ kan Tom H.de bal opdrijven, iedereen kijkt verbaasd wanneer deze plots vanop een 20mtr. snoeihard uithaalt en een enig mooi doelpunt scoort in het dak van het doel , onhoudbaar voor de doelman en 0-1 met nog een halfuur te spelen. Burst voert de druk op maar buiten enkele corners die we krijgen, geraken we niet verder en leveren deze dan ook geen gevaar op. In de 70’ vertrekt TomH. nog eens met de bal aan de voet vanop zijn eigen speelhelft, zijn perfecte voorzet tot bij Lorre wordt door deze jammer genoeg op de hakken van de thuisdoelman getrapt . In de 75’ mag Steve een vrijschop nemen, de goed getrapte bal beland op de vuisten van de thuisdoelman waardoor de kleine bonus op het bord blijft staan. In de 78’ is het de beurt aan Anis om in de 16 binnen te dringen, deze legt de bal breed panklaar voor Jonathan die zijn negende van het seizoen naast de thuisdoelman binnen knalt 0-2 .In de 82’ is er nog een prachtredding van de thuisdoelman op een vrijschop van Steve als hij de bal van onder zijn deklat wegzweeft. De laatste 5’ worden wat bitsiger waardoor de ref nog enkel keren de gele kaart tevoorschijn moet halen, ook voor onze Dimi waardoor deze de volgende wedstrijd geschorst is. We sluiten deze topper af met een 0-2 overwinning en blijven op kop in de rangschikking.

Volgende week zondag spelen we de derby thuis tegen SV Ressegem dat ons in de heenwedstrijd een 4-0 pandoering aan de broek gesmeerd heeft. Opletten geblazen is hier de boodschap.

Er was geel voor : Dimitri en Tom H.

Vervangingen: 45’ Dominik door Laurent , 80’ Jonathan door Sylla, 82’ TomH. door Joost.

Volgende wedstrijd zondag 1 Maart 2015 om 15.00h thuis tegen de buren van SV. Ressegem.

Verslaggever : Luc Andries

KFCO Burst - Nederhasselt

Wedstrijdverslag KFCO  Burst – Nederhasselt 8 februari 2015

Ploegopstelling Kfco:  Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert, De Vlaminck Dimitri, Delclef Reinout,De Ridder Tom, Paerewyck Jonathan,Hanssens Tom, De Ridder Anis,Van Oudenhove Jordy, Sylla Harouna,Goubert Joost,Beeckman Inez,Van Den Eeckhout Niels

Voor de thuiswedstrijd tegen Nederhasselt had trainer Luc wat kopzorgen , door oa schorsing en kwetsuur en ziekte kon er niet gerekend worden op De Cooman, Neufkens,Van Boxstael en Vermeulen. Gelukkig kwam Hanssens terug uit de ziekenboeg en voelde captain Malfait zich voldoende hersteld van een griepaanval om toch nog met een vol wedstrijdblad te kunnen starten.

De eerste kans was er voor Burst als Dimi in de zesde minuut reeds op de doelman stuit .In de 12’ stuurt Jonathan de bal over de bezoekende defensie, Anis duidelijk niet in buitenspel neemt de bal mee, kapt zich mooi vrij en plaatst de bal naast de doelman 1-0. Burst eist het meest de bal op en Nederhasselt loert op de counter , Tom H probeert het nog twee keer  van ver maar zijn pogingen gaan over en naast het doel. Door de dooi en de regen van de nacht voordien begint het plein zich stilaan tot een klei brij te vormen waardoor het moeilijk combineren is .Na lullig balverlies van Burst komt de bal bij Saeys aan de rand van de 16. Deze schermt de bal mooi af tot hij opeens breed legt waar de aanstormende Cosyns in de 26’ de bal mooi buiten het bereik van Dieter plaatst 1-1 . In de 32’ krijgt Anis de bal via een tegenstander bij hem, Anis verwachtte duidelijk de bal niet want hij verkiest te koppen daar waar een trap op doel de betere optie geweest was, weg reuzenkans. In de 40’ probeert Reinout het nog eens met een voorzetschot die op het dak van het doel beland. We gaan rusten met een 1-1 stand op het bord.

In de 47’ probeert Tom H. het nog eens met een afstandsschot, de doelman verkijkt er zich op en slaat de bal via de paal buiten. In de 49’ kan Dimi met de bal infiltreren in de 16, Vanderlinden ziet het gevaar en tackelt Dimi foutief. De ref twijfelt niet en legt de bal op de stip. Vaste penaltynemer Tom DR. achter de bal en in de 50’ trapt deze de 2-1 op het bord. We kunnen weer ademen. In de 52’ worden we koud gepakt wanneer Nederhasselt de bal kan ontfutselen bij een corner van ons en Govaert de diepte in stuurt, alleen voor Dieter twijfelt deze niet en schiet de 2-2 kurkdroog op de tabel.Burst moet wel blijven komen nu als Tom H. nog eens kan naar doel aanleggen wordt deze zijn schot gepareerd door de doelman, de rebound richting doel wordt echter door Vanderlinden met de hand afgeweerd, rode kaart en opnieuw logische penalty voor Burst. Tom De –koele- Ridder neemt opnieuw zijn verantwoordelijkheid en plaatst de 3-2 in de 60’ in het doel. Burst drukt door en in de 62’ is er een supersafe nodig van doelman Bicqué op een kopbal van Paerewyck om erger te voorkomen. Ook Anis gaat nog eens op zoek naar een doelpunt, doch ziet één poging gepakt door de doelman en een andere poging strand op de paal .Zolang de kloof niet verder uitgediept wordt is alles mogelijk en als Dimi een assist aflevert bij Sylla kan deze de bal opdrijven en in de 83’ de 4-2 binnen knallen. Wedstrijd over en uit met drie punten op onze teller erbij .We blijven zo op de eerste plaats met 1 punt voor op Idegem en 4 op Borsbeke. Volgende wedstrijd is tegen onze naaste achtervolger waar we in de heenwedstrijd 0-2 in het zand beten.

Er was geen geel voor ons

Vervangingen: 70’ Hanssens door Sylla  , 80’ Norbert door Joost,  81’  Jordy door Inez.

Volgende wedstrijd zaterdag 21 Februari 2015 om 19.30 h op verplaatsing naar de tweede in de stand Idegem.

 

Verslaggever : Luc Andries

St.Gillis - KFCO Burst

Charlie was ziek...deze week geen hebdo

KFCO Burst - Wit/Zwart

Wedstrijdverslag KFCO Burst – Wit-Zwart 93 op 25 januari 2015

Ploegopstelling KFCO : Malfait Dieter,De Corte Dominik,Van Belle Ruben,Haba Kolie Norbert, De Vlaminck Dimitri, Delclef Reinout,De Ridder Tom, Neufkens Laurent, De Cooman Steve,Paerewyck Jonathan, Van Boxstael Davy, De Ridder Anis,Van Oudenhove Jordy, Sylla Harouna, Vermeulen Joachim.

Voor de thuiswedstrijd tegen Wit-zwart koos trainer Luc voor dezelfde 15 namen die de verplaatsing naar Borsbeke tot een goed einde gebracht hadden. Wetende dat we het nooit gemakkelijk hebben tegen Wit-Zwart en dat deze dringend punten moeten sprokkelen om uit de degradatiezone te geraken, konden we ervan uitgaan dat het niet van een leien dakje zou lopen.

Burst kan na 5’ een eerste keer dreigen als Jonathan net buiten de rand van de grote rechthoek een shot richting winkelhaak afvuurt, Wit-Zwart doelman Vlaeminck haalt met een supersafe de bal vanuit de kruising en verwerkt deze in corner. Jammer genoeg voor ons brengt deze geen doelgevaar op. In de 22’ mag Dimitri een hoekschop nemen , de rechtstreekse bal wordt door de doelman weg gebokst , Jonathan kan de bal onderscheppen en levert een perfecte voorzet op het hoofd van Tom D. deze knikt de 1-0 in het mandje buiten bereik van iedereen. In de 28’ brengt Lorre de bal tot bij Anis – die even ervoor de gekwetste Davy was komen vervangen – deze zijn streep gaat net naast. Het is slechts uitstel van executie want in de 30’ verstuurd Dimi een gemeten voorzet naar Jonathan, deze trapt snoeihard naar doel waar de doelman de bal tegen eigen speler Beirens wegwerkt en deze laatste de bal over de lijn doet belanden 2-0 meteen. In de 32’ kan Dimi een vrijschop nemen, iedereen verkijkt zich erop uitgenomen Ruben die aan de tweede paal de 3-0 binnenschuift. De wedstrijd krijgt in de 36’ een anticlimax als Vanderlinden een zware overtreding begaat op Reinout, de scheids twijfelt niet en trekt rood. Er zijn nog mooie kansen voor Anis die net naast besluit en Jona – doelman redt schitterend – Dimi net over en Reinout op de paal om de kloof verder uit te diepen, dus met de 3-0 bonus gaan we de kleedkamers in.

Dat de tweede helft minder zou zijn konden we ons al inbeelden, geen kwetsuren oplopen en geen gele kaarten pakken was nu de leuze. Het duurt tot de 63’ eer de bezoekende doelman zich nog eens mag onderscheiden op een pegel van Jona. Het mooiste doelpunt komt er in de 69’ als Norbert zichzelf mooi door de bezoekende defensie loodst en alleen voor de doelman verschijnt om beheerst af te werken en zo de 4-0 aan te tekenen. Wit-Zwart kan in de 75’ een vrijschop rond het muurtje krijgen waardoor Dieter zich ook eens kan tonen door de bal te pareren. Nadat Jordy eerder al eens een kans zenuwachtig naast had getrapt neemt hij in de 85’ een voorzet perfect op de borst aan en knalt de 5-0 erin. Wedstrijd gespeeld.

Door het verlies van Idegem komen we terug op de eerste plaats met 1 punt voor op Idegem en 4 op Borsbeke.

Er was geel voor : Davy

Vervangingen: 25’ Davy door Anis , 57’ Steve door Sylla, 65’ Laurent door Jordy.

Volgende wedstrijd zondag 1 Februari 2015 om 15.00 h op verplaatsing naar St.-Gillis Dendermonde.

Verslaggever : Luc Andries

Meer artikelen...

  1. Borsbeke - KFCO Burst

Hoofdsponsor

apf